V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

16 februarja 2018 Šport


V Pragi se je dopoldne  začelo tridnevno evropsko prvenstvo Chalenge I v dvoranskem hokeju na katerem sodelujejo tudi 15 kratni  slovenski prvaki Lipovci. V uvodni današnji tekmi proti prvakom Ukrajine Vinnitsi Lipovci niso bili uspešni saj so Ukrajinci zmagali z rezultatom 8:0. Danes igrajo Lipovci še proti Cardifi iz Wallesa, jutri dopoldne pa jih  v,  predtekmovanju,  v njihovi skupini čaka še tekma proti  portugalski Lousadi.

V Puconcih je bilo sinoči slovesna proslava ob 20 letnici Namiznoteniškega kluba Kema. Klubu so za kratek jubilej  a z veliko tekmovalnih dosežkov, čestitali mnogi gostje med njimi sta bila tudi  član izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije Branko Žnidarič  in župan puconske občine Ludvik Novak. Ob jubileju kluba, ki s tremi ekipami nastopa v državnih namiznoteniških ligah  so številnih organizacijam igralcem  in posameznikom podelili posebne zahvalne listine. Kema je v 20 letih osvojila tri moštvene državne naslove in bila kar pet kratki pokalni člani prvak Slovenije. Več o jubileju kluba bomo na Murskem valu  poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

V Lendavi je bilo pomursko  srednješolsko prvenstvo v malem nogometu  na katerem je sodelovalo osem srednjih šol. V odločilni tekmi za naslov pomurskega  prvaka je Ekonomska šola Murska Sobota premagala Srednjo zdravstveno šolo iz Murske Sobote z rezultatom 3:0. Na tretje mesto se je uvrstila Srednja tehnična in poklicna šola iz Murske Sobote četrta pa je bila Gimnazija Murska Sobota. Organizatorji prvenstvo iz Dvojezične srednje šole Lendava so s svojo igro razočarali saj so osvojili šele 7.mesto.

V Celju je bil finalni »A« turnir v tenisu za mlade do 12 let starosti  na katerem je znova prijetno presenetil  Žiga Švec iz Lemerja član Teniškega kluba Murska Sobota ,ki ga trenira Radenčan Žiga Starčič. Švec je letos že osvojil naslov zimskega državnega prvaka v svoji starostni kategoriji.  Tokrat je v Celju v odločilnem srečanju za naslov  prvaka v skupini »A« premagal  Luko Videnovića iz kranjskega Triglava, četrtega nosilca , z rezultatom  6:4 in 6:2.

V  7. kolu slovenske vzhodne »B« skupine v elektronskem pikadu  so bili doseženi naslednji rezultati: Pinoccchio Ivanjkovci – Panters Moravske Toplice  15:2, Bar baza Devils boys Logarovci –  Kocka bar  Renkovci  8:9 in Pikado klub Raj Grad – Bar baza Bad boys Logarovci 11:6. Na lestvici vodi  Pikado klub Raj od Grada na Goričkem s 17.točkami na drugem mestu pa je Kocka bar iz Renkovec.

Športna zveza Moravske Toplice bo družno z  Občino Moravske Toplice danes ob 18.30 v Hotel Vivat pripravila slovesno razglasitev najboljših športnikov in športnic v letu 2017. Na Murskem valu vas bomo o najboljših športnikih v tej občini seznanili že v naših poročilih ob 19.uri.