Domov

Šport

18 februarja 2018 Šport


V Pragi so slovenski hokejski prvaki  dopoldne končali z nastopi na evropskem prvenstvu v dvoranskem hokeju Chalenge I. Lipovci so danes izgubili proti madžarski ekipi Soroksari z rezultatom 7:4. Za Lipovce je dosegel dve zadetka Martin Mesarič po enega pa Dominik Mesarič in Peter Katovski. Včeraj zvečer  so Lipovci utrpeli poraz tudi proti  Šenkvicam iz Slovaške  z rezultatom 3:2. Za Lipovce sta dosegla zadetka: Franc Maučec in  Robert Mesarič.  Slovenski hokejski  prvaki Lipovci so tako izpadli iz skupine Chalenge I, saj   so igrali   neodločeno le proti Cardifu iz Walesa.

Na mednarodnem teniškem turnirju  v Dohi se je Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota s soigralko Španko Mario Jose Martinez Sanchez po zmagi proti romunsko francoski dvojici: Mihaela Buzarnescu – Alize Cornet s 6:2,6:7 in 12:0  uvrstila v polfinale teniškega turnirja med štiri najboljše ženske dvojice.

V 17.kolu prve slovenske odbojkarske lige  za člane je Panvita Pomgrad v Murski Soboti,  po dveh urah in pol,  premagala  večkratne državne in pokalne prvake  odbojkarje Calcita iz Kamnika  z rezultatom 3:2. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali:  Andrej Grut 28, Aljoša Bogožalec 20, Jakob Rojnik 17 in Gorazd Flisar 14 točk.

V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod za člane  so Radenci v gosteh premagali II. ekipo Maribora z rezultatom 3:0.

V 16. kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige je Nova KBM Branik  v Puconcih že v petek premagala Roto Kemo z rezultatom 3:1.  V  16.kolu 2. vzhodne slovenske ženske odbojkarske lige so  Ptujčanke v gosteh premagala Mozirje s 3:1. Pri Ptuju je zadela Sara Sakovič 25 in Ana Praprotnik Flisar 7 točk. Ljutomerčanke so zmagale v gosteh proti Ljubnemu s 3:0.

V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod za članice sta obe pomurski ekipi igrali že v petek.

Mežica je v Lendavi premagala Muranio  z rezultatom 3:0, Sobočanke pa so v Murski Soboti bile boljše od Uniforesta iz Prebolda s 3:0.

Rokoborska zveza Slovenije in Rokoborsko društvo Sobota sta v Murski Soboti pripravila državno prvenstvo rokoborcev v grško rimskem slogu za mlajše in starejše dečke. Najbolje so se odrezali  soboški rokoborci ,ki so zmagali v  devetih kategorijah. Tako se med mlajšimi dečki postali državni rokoborski  prvaki: Vid Jeneš, Mark Cipot, Mark Durič, Natan Šavel in Natan Vogrin. V kategoriji starejših dečkov pa so postali državni prvaki: Tine Golob, Reno Šimunković, Mitja Cener, Nik Bedők in Blaž Bukvič vsi iz Rokoborskega društva Sobota.

V  15. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Kema v Puconcih premagala Ptuj z rezultatom 5:0. Za Kemo  je dvakrat zmagal  Bojan Ropoša po enkrat pa Damjan Zelko, Tomaž Pelcar in Luka Norčič. Krka iz Novega mesta je v Murski Soboti premagala Soboto s 5:1. Za Soboto je edino zmago osvojil Tomaž Roudi. V derbiju kola je ravenski Interdiskont v gosteh premagal Maribor z rezultatom 5:3. Za Interdiskont je dve zmagi k uspehu Korošcev prispeval Pucončan Mitja Horvat.

Na 6. veteranskem namiznoteniškem turnirju za lestvico Namiznoteniške zveze Slovenije je v Trbovljah med člani od 65 do 69 let starosti zmagal Jože Žekš, v starostni kategoriji od 50 do 59 let pa se je Igor Vinčec oba iz Namiznoteniškega kluba Sobota uvrstil na drugo mesto.

V 14.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane  je Radenska iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih premagala  trboveljski Rudar  s 6:2. Za Radensko so podrli največ kegljev: Miko Steržaj 594, Mladen Emeršič 547 ter Harry Sterćaj in Milan Kovačič po 544 kegljev.  V ženski konkurenci prve »B« slovenske  ligi je Radenska premagala II. ekipo Celja z rezultatom 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrle: Vlasta Hojnik 549, Majda Kaučič  513, Cvetka Štiberc 512  in Jelka Orban 508 kegljev.

V 2. slovenski rokometni ligi za člane je Metlika premagala Pomurje z rezultatom  36:33. Pri Pomurju so dosegli največ zadetkov: Mitja Kozelj 10, Marko Štumpf in Boštjan Žižek Cvetko po 7 zadetkov.

V peti pripravljalni prijateljski nogometni tekmi je v Monoštru v Porabju soboška Mura premagala  avstrijsko nižje ligaško ekipo Mettersdorf z rezultatom 2:0. Za Muro je  oba zadetka dosegel Luka Bobičanec.

Nogometaši Nafte  iz Lendave so v prijateljski tekmi  v Zalaegerszegu  igrali proti madžarski drugo ligaški ekipi  2:2. Za Nafto sta dosegla zadetka: Mateo Monjac v prvem in Grabant Bence v drugem polčasu.

V Murski Soboti je bil l včeraj 4. memorial Jožeta Lebarja v streljanju s serijsko in standardno zračno puško, kjer je sodelovalo 112 strelcev.  V članski konkurenci je s standardno zračno puško  posamično zmagal Mitja Černi iz Gančan pred Dušanom Zorko s Tišine in Urošem Maučecem iz Turnišča.  Med članicami je zmagala  Nuša Špindler iz Ljutomera pred Majo Kočar iz Trbovelj tretja pa je bila Ljutomerčanka Antonija Kosi. S serijsko zračno puško je  med člani zmagal Jožef Franc in med članicami Danijela Maček oba iz soboškega strelskega društva. Med  cicibani je zmagal Mišo Hari in med pionirji Timotej Plahut iz Športno strelskega društva Murska Sobota.

Na 10. Valentinovem nogometnem turnirju za mlade nogometaše so v športni dvorani ekonomske šole v Murski Soboti v organizaciji Nogometnega kluba Rakičan med igralci starostne kategorije U ll zmagali Mariborčan z ekipo »Beli« pred Mariborom z ekipo »Vijolični« Na tretje mesto se je uvrstila Slatina Radenci, četrta pa je bila puconska Kema. Najboljši vratar je bil Nejc Antonič in strelec Tjaš Zec oba iz Maribora.

Na dnevu veteranskega nogometa v Lendavi je zmagala ekipe Torcide iz Lakoša, drugi so bili Črenšovci in tretja Nafta iz Lendave.  Najboljši strelec na turnirju je bil Zlatko Herceg s tremi zadetki.