V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport

22 februarja 2018 Šport


Z novo tekmovalni sezono so začeli tudi letalski modelarji. Na 7. mednarodnem  Borutovem memorialu na športnem letališču v Prečni pri Novem mestu so med 10 klubi iz Hrvaške in Slovenije sodelovali tudi člani Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote. V mladinski kategoriji manjših jadralnih modelov  je v kategoriji F l H zmagala Hana Bedernjak. V kategoriji F l A z večjimi modeli  je  bil drugi Martin Bencik in tretji Žiga Tomašev. Miha Lemut se je v članski konkurenci uvrstil na osmo mesto. Na tekmi za zimski pokal Krke v Novem mestu je v kategoriji F 1 B s pogonom na gumo Damjan Meolic zasedel drugo mesto.

V tretjem nastopu  na evropskem  strelskem prvenstvu v Győru na Madžarskem je edini član slovenske reprezentance iz Pomurja  Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota nastopil še v mladinski konkurenci mešanih parov. V tekmi s standardno zračno puško je Jure Sočič s 407. krogi s sotekmovalko Urško Hrošovec, ki je zadela  413,3 kroge zasedel  27. mesto.

V  prvem kolu drugega dela prve slovenske košarkarske lige za članice  je Triglav v Kranju premagal Maribor z rezultatom  76:44. Za Triglav je največ točk k zmagi prispevala  Rebeka Abramović in sicer 17, pri Mariborčankah sta igrali dve prekmurski igralki – Simona Kuzma je zadela 13 in Tina Cvijanović 6 točk.  Mariborčanke ostajajo na  četrtem mestu z 21. točkami.

V  13. kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu je v derbiju kola Maži bar iz Ižakovec v gosteh premagal ljutomersko Leono z rezultatom 14:11. Še izida preostalih srečanj: Dokležovje – Špirić Černelavci 10:15 in Kouvrani  Filovci – Mokoš Bakovci 20:5. Na lestvici vodi Maži bar iz Ižakovec, ki ima 22 točk, drugi je Špirić Černelavci s 16.točkam in tretja ljutomerska Leona, ki  je zbral 14 točk. V drugi pomurski ligi v pikadu so vodilne Čarne  vrane iz Ižakovec premagala Bar Klement  iz Murske Sobote  z 18:7. Drugi na lestvici  Pikado klub Graba team iz Dokležovja   je  premagal Bar Tiffany iz Črenšovec, ki je tretji na lestvici,    z rezultatom 15:10

V Murski Soboti je bilo končano tudi državno prvenstvo v dvoranskem hokeju za mlade igralce. Med  13 letniki so zmagali Lipovci ,ki so bili z zadetkoma Sama Vučka in Marcela Stanka z 2:0 boljši od Moravskih Toplic. Najboljši vratar na prvenstvu je bil Max Vučko iz Moravskih Toplic,  igralec in strelec  pa  Alen Maučec skupnoz Marcelom Stankom iz Lipovec.

Med 10 letniki  z mešanimi ekipami so v finalu Moravske Toplice premagale  Lipovce s 4:1. Za Moravske Toplice je trikrat   zadela Ema Vőrőš in enkrat Lan Gomboc; za Lipovce je bil strelka Maruša Erjavec.  Najboljša vratarka je bila Špela Berden  iz Lipovec, strelca: Lan Gomboc in Ema Vőrőš  in igralka Ana Vőroš.

Danes zvečer ob 20. uri bo v Radencih zaostala drugogališka rokometna tekma med radgonskim Arcontom in Kronosom iz Logatca. Jutri ob 10.uri se bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti začelo tridnevno evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju na katerem bodo  do nedelje sodelovale  ekipe  iz osmih držav, med njimi bodo tudi  slovenske prvakinje  hokejistke Moravskih Toplic , ki jih čaka prva tekma  jutri ob 12.20 proti prvakinjam Švedske.