V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

23 februarja 2018 Šport


V Murski Soboti se je danes začelo tridnevno evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju  Challenge I za članice ,kjer sodeluje osem državnih  prvakov.   V prvi tekmi so slovenske prvakinje hokejistke Moravskih Toplic utrpele poraz proti  prvakinjam Švedske ekipi Partille z rezultatom 9:2. Za Moravske Toplice sta dosegli zadetka: Julija Nachtsheim in Danaja Škrilec,  pri Švedinjah,   za katero so igrale tudi hokejistke iz Nizozemske, Poljske in Španije ,  se je odlikovala  30 letna Emilia Fantini s štirimi zadetki. Hokejistke Moravskih Toplice bodo igrale drugo današnjo tekmo zvečer  ob  19.30 proti slovaški Rači.

V  zadnjem kolu prve slovenske košarkarske lige za starejše pionirke kategorije U – 15 so igralke Pomurja v Celju premagale Cinkarno Celje z rezultatom 51:37 in se uvrstile med šest najboljših ekip v Sloveniji.  Za Pomurje so največ točk  k zmagi prispevale: Alja Toplak in Aneja Stojko po 13, Blaža Čeh in Mia Žekš po 10 in Ana Lukač 5 točk. Pri Celjankah se je odlikovala  Ana Nuša Andjić s 15.točkami

V zaostalem srečanju 16. kola v prvi slovenski odbojkarski ligi  za člane je  ACH Volley v Ljubljani premagal novomeško Krko z rezultatom 3:0. Pri aktualnih državnih  prvakih se je odlikoval Petar Djirlić z 12.točkami, Uroš Pavlović iz Murske Sobote je za ACH Volley k zmagi prispeval 9 točk. Na prvoligaški lestvici vodi ACH Volley z 48.točkami, Panvita Pomgrad  iz Murske Sobote je na tretjem mestu s 34. točkami.

V 16. kolu mariborske  območne kegljaške lige   je Lendava na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Ceršak z rezultatom 7:1. Za  Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec  568, Bojan Potočnik 537 in Zlatko Kuk  526 kegljev.  Lendavčani na lestvici vodijo s 13.zmagami.

V zadnjem kolu lendavske lige v elektronskem pikadu je prvak lige Kvatro gal iz Doline  premagal Retro cafe iz Lendave z 11:5. Še ostali rezultati: West Pince – Bar Matko Kapca 6:10, Mansarda Lendava – Kvatro gal II Dolina 10:6 in Bar Lero Petišovci – Boom bar Gaberje 9:7.  Novi prvak je Kvatro gal iz Doline, drugi je petišovski Bar Lero in tretji Bar Matko iz Kapce.