V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

7 marca 2018 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca je pod taktirko novega selektorja Boruta Jarca, ki je nasledil Damirja Roba in z novo  prekmursko trenerko reprezentance Nušo Ladinek v Ajdovščini igrala prijateljsko nogometno tekmo proti reprezentanci Srbije, izid tekme je bil 2:2. Oba zadetka za slovensko  reprezentanco je dosegla Lara Prašnikar, prvega iz 11 metrovke drugega  pa iz igre. Slovenke so nastopile brez poškodovane Mateje Zver, igrale pa so  tudi Beltinčanke: Anja Prša, Špela Kobl in Špela Rozmarič, igrala  je tudi Sobočanka Manja Rogan, ki se je letos iz Splita preselila v ljubljansko Olimpijo, Tjaša Tibaut, zdaj članica Olimpije   pa se je  odpovedala nastopom v reprezentanci.

V 21.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je aktualni državni prvak  Maribor tudi v drugem spomladanskem kolu ostal brez zmage. Tekma: Maribor – Rudar Velenje se končala z rezultatom 2:2. Za Mariborčane pod taktirko trenerja Darka Milaniča nihče od treh pomurskih nogometašev ni dobil priložnosti za 90 minut igranja. Dare Vršič je igral do 61. minute, Damjan Bohar je v stopil v igro  v 78. minuti,  Prlek Žan Kolmanič pa tokrat ni bil niti v kadru ekipe. Na lestvici  vodi Olimpija s 46.točkami, Maribor jih ima na drugem mestu  45.

V drugi avstrijski ligi v badmintonu je  Wiener Neustadt premagal Linz, za katerega igra Lendavčan Miha Horvat,  z rezultatom 6:2. Miha Horvat je  v moških dvojicah z Miho Šepcem bil z 2:1 boljši o dvojice: Gnedt – Schuster. V mešanih dvojicah pa je Horvat z Natalijo Pešehonovo premagal dvojico: Hofmann – Polc z 2:0. Na lestvici vodi Pressbaum s 17.točkami, Linz je na četrtem mestu z 10. točkami.

Na državnem turnirju v taekwondoju v Ljubljani je prvič po  poškodbi tekmoval tudi  Lendavčan Beno Misja. Kljub posledicam poškodbe je Misja v skupinskem delu premagal Nemanjo Milovića iz kluba Chagi iz Ljubljane z 8:5 in Miloša Djordjića iz kluba Dragon iz Ljubljane s 5:3. V finalni borbi  je Lendavčan Beno Misja utrpel poraz proti Žigi Žagarju iz Litije s 7:5 in se  moral zadovoljiti z drugim mestom.

V 8. kolu druge slovenske kegljaške lige vzhod za članice je Lendava v gosteh premagala Šoštanj z rezultatom 5:3. Za Lendavo so največ kegljev podrle: Gabrijela Kolar Donko 486, Slavica Hozjan 480 in Sidonija Stanič 468 kegljev. Na lestvici vodi Ceršak s 14.točkami,  Lendavčanke na četrtem mestu imajo 9 točk. V naslednjem kolu, v soboto,  bodo gostovale na Koroškem pri kegljavkah Fužinarja.

V prvi puconski medobčinski namiznoteniški ligi sta bila dosežena naslednja rezultata: veterani Keme – Jelenov hram Beznovci 4:6 in Jelenov hram – Beltinci 7:3. Na lestvici vodijo veterani Sobote z 9.točkami pred Jelenovim hramom ,ki jih ima 8,  na tretjem mestu  so Beltinci s tremi točkami.  V drugi puconski  namiznoteniški ligi pa sta bila dosežena naslednja rezultata: Alf Murska Sobota – Sobota mladi 5:5  veterani Sobote II – Alf Murska Sobota 5:5. Na lestvici vodi II. ekipa Jelenovega hrama z 8.točkami, drugi je Alf iz Murske Sobote, ki je zbral 6 točk.