V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

8 marca 2018 Šport


V drugem kolu modre skupine  v prvi slovenski odbojkarski ligi so igralci soboške   Panvite Pomgrada  v gosteh premagali Hoče z rezultatom 3:0.  Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Jakob Rojnik 13 ter Andrej Grut, Gorazd Flisar  in Aljoša Bogožalec po 10 točk. Pri Hočah je igral tudi nekdanji soboški odbojkar Radenčan Urban Drvarič, ki je zadel 5 točk. V naslednjem kolu bodo igralci Panvite Pomgrada v soboto zvečer    gostovali v Kanalu pri odbojkarjih Salonita Anhovega.

Aktualni slovenski odbojkarski prvaki igralci  ACH Volley-a  iz Ljubljane  so se   v drugem kolu modre skupine precej mučili na gostovanju v štajerski prestolnici saj so premagali Maribor z rezultatom 3:2. Za ACH Volley je Uroš Pavlović iz Murske Sobote k zmagi prispeval 12 točk. Na lestvici še naprej vodi ACH Volley z 10.točkami, drugi je Calcit iz Kamnika z osmimi ,  tretja Panvita Pomgrad in četrti Salonit Anhovo pa imata  po 6 točk.

V povratni četrtfinalni pokalni nogometni  za pokal Cipra je Pafos na domačem igrišču premagal Doxo Katokopijo z rezultatom 2:1 čeprav so gostje vodili ob polčasu z 1:0.  Erik Janža nekdanji član Mure in Maribora je za Ciper igral  vseh 90 minut, dosegel pa je tudi izenačujoči zadetek za Pafos v 76. minuti.   Pafos se je po zmagi v četrtfinalni tekmi uvrstil v polfinale ciprskega nogometnega pokala.

Na četrtem državnem rang turnirju za lestvico Pikado zveze Slovenije se v Podčetrtku pomurski igralci niso posebej izkazali. Med člani je v »A« skupini bil Sašo Vütek  šesti in Leon Mertük oba iz Top Gun Grlave, deveti. Med članicami se je Nataša Kranjc uvrstila v posamični konkurenci na šesto mesto. V konkurenci članov »B« in »C« skupine  je bil Zlatko Vogrinec iz Top Gun Grlave uvrščen na deveto mesto.  Po zadnjem turnirju za lestvico Pikado zveze Slovenije zdaj čaka igralce pikada sklepni del tekmovanja v državnih ligah in nato  od 12. do 15. aprila državno prvenstvo v Zdravilišču Radenci.

V 17.kolu območne  mariborske kegljaške lige za člane  sta se v Slovenskih Konjicah ekipi Prepolja in  Lendave razšli brez zmagovalca ob neodločenem rezultatu 4:4. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Janez Šimon 551. Dušan Radakovič 536 in Zlatko Kuk 525 kegljev. Lendavčani kljub izgubljeni točki  s 13. zmagami ter dvema neodločenima izidoma in dvema porazom še najprej vodijo na lestvici.

Na Cvenu je bilo medobčinsko tekmovanje Športne zveze Ljutomer v namiznem tenisu  za članice in veterane stare nad 60 let. V ženski konkurenci  je zmagala Eva Grabnar pred Evo Horvat tretja je bila Anamarija Horvat in četrta Dajana Gošnjak Stojko vse iz soboškega namiznoteniškega kluba.  Med veterani je zmagal Drago Kozar iz Namiznoteniškega kluba Spin Mala Nedelja, drugi je bil  Janko Vargazon s Cvena , tretji Andrej Lešnik in četrti Tone Ficko oba iz ljutomerskega Partizana.