V etru
Vreme, ceste
Domov

Šport

11 marca 2018 Šport


V mehiški Guadalajari na strelski tekmi svetovnega pokala  z malokalibrsko puško v trojnem položaju sta nastopila  dva slovenska strelca. Rajmond Debevec iz Olimpije je bil s 1160. krogi 14.ti, Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz  Turnišča pa je zadel 1158 krogov kar je bilo dovolj za 16. mesto.

Na območnem strelskem tekmovanju z vojaško puško M 48 je v Mačkovcih sodelovalo  177 strelcev iz 59 ekip. Moštveno so zmagali tekmovalci Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika v postavi: Jožef Babič, Vinko Bežan in Robi Ivanič.  V posamični konkurenci  je zmagal Denis Benko iz cankovskega Graničarja pred Tomažem Ciglarjem iz Črenšovec oba sta zadela  po 91 krogov tretji pa je bil Iztok Kozar iz Sovjaka, ki je zadel 90 krogov.

V četrti etapi mednarodne kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja dolgi 219 km je zmagal  Španec Mikel Landa. Med slovenskimi kolesarji se je najbolje uvrstil na 18. mesto tropovski kolesar Simon Špilak, član ruske Katjuše,  ki je zaostal za zmagovalcem 26 sekund.  V skupni uvrstitvi po štirih etapah je Simon Špilak na 20. mesti kot najboljši slovenski kolesar. Danes imajo kolesarji peto etapo dolgo 178 km.

Na tretjem balkanskem prvenstvu v atletiki za veterane v Beogradu sodeluje 505 atletov iz 11 držav. Edini pomurski atlet na prvenstvu je Zdravko Mauko – Magi  iz Melov član Športnega društva Radenci. Mauko je zmagal  v svoji starostni kategoriji v troskoku z novim državnim rekordom 10,01, drugi pa je bil v skoku v višino. Danes ga čakata še nastopa v teku na 60 metrov z ovirami in skok v daljino.

V 14.kolu mednarodne ženske ekstra košarkarske lige so igralke Pomurja iz Murske Sobote  v Kopru premagale ekipo Primorske  z rezultatom  78:55. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Blaža Čeh 19, Anita Horvat 13, Nina Domjan 12, Urška Juteršnik 11 in Mia Žekš 8 točk; pri Primorski je Monika Ažman zadela 9 točk.  Soboške košarkarice so na tretjem mestu, , v  naslednjem kolu bodo gostovale v Varaždinu, kjer bodo skušale potrditi uvrstitev na turnir štirih najboljših ekip v ligi.

Na programu sta bili prvi polfinalni tekmi v pomurski košarkarski ligi, dosežena  pa sta bila naslednja rezultata:  Košarkarsko društvo Nona Murska Sobota – Prleški študentski klub Ljutomer 83:67 in Sistemorg Beltinci – Košarkarski klub Ljutomer 79:53.

V  16. kolu prve slovenske namiznoteniške lige je Sobota v  Lučah premagala Savinjo z rezultatom 5:2. Za Soboto sta po dvakrat zmagala Tomaž Roudi in Bojan Pavič enkrat pa je zmagal Gregor Kocuvan. V derbiju kola  je Inter diskont na Ravnah premagal puconsko Kemo z rezultatom 5:3. Za Kemo je dvakrat zmagal Bojan Ropoša enkrat pa Tomaž Pelcar, pri  Korošcih se je odlikoval Pucončan Mitja Horvat s tremi zmagami.  Igralci Keme bodo že danes ob 17.uri v Puconcih igrali vnaprejšnjo tekmo 17.kola  prve slovenske namiznoteniške lige proti novomeški Krki.

V  9. kolu v 3. slovenski namiznoteniški ligi za člane je II. ekipa Keme  v Puconcih  premagala II. ekipo Kajuha Slovana z rezultatom 5:3. Za Kemo je trikrat zmagal Jan Lipič po enkrat pa sta zmagala še Rok in Jure Smodiš.

V  16.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice je Vesna v Zalogu premagala Kemo z rezultatom 5:1. Za Kemo je zmagala Staša Matis. Tekmo 17. kola proti Muti bodo igralke Keme igrale že v ponedeljek ob 17.30 v Puconcih.

V Novi Gorici je bil  zadnji sedmi namiznoteniški turnir za veterane za lestvico Namiznoteniške zveze Slovenije. Med pomurskimi igralci je tokrat v Novi Gorici igral le Igor Vinčec iz Sobote ,ki je bil  med posamezniki v kategoriji od 50 do 59 let starosti  drugi, drugo mesto pa je  Vinčec  osvoji tudi v igri dvojic z Erikom Günterjem z Raven na Koroškem.

V prvi  ženski četrtfinalni odbojkarski tekmi so igralke  Formule Formisa v   Hočah premagale puconsko Roto Kemo s 3:0. Pucončanke so nudile večji odpor le v tretjem nizu, ki so ga dobile gostiteljice s 25:21. Za  Roto Kemo so največ točk zadele: Iva Škraban  12, Nina Kovač 7 ter Dona Vinkovič in Diana Oletić po 4; pri Formuli Formis  so dosegle po 11 točk: Valentina Vrbanc, Hanna Tupikina in Darja Eržen. Druga  četrtfinalna odbojkarska tekma  med Roto Kemo in Formulo Formisom bo v sredo 14.marca ob 19.uri v Puconcih.

V  19.kolu vzhodne druge slovenske odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke premagale S Volley iz Vuzenice s 3:1. Ptujčanke s tremi Prekmurkami pa so dobile derbi kola proti II. ekipi Nove kreditne banke Maribor s 3:2.

V  19.kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice je vodilna ekipa Sobote v gosteh premagala Črno s 3:0.  Za Sobočanke so zadele največ točk: Katja Saje 15, Ana Babič 11 in Pia Puklavec 10 točk. Kajuh Šoštanj  je bil boljši od lendavske Muranie s 3:0.

Odbojkarji Panvite Pomgrada bodo tekmo  3.kola v modri skupini slovenske lige proti Saloniti Anhovem igrali v Kanalu šele v soboto 17. marca.

V  16.kolu  3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane je II. ekipa Hoč premagala II. ekipo Panvite Pomgrada iz Murske Sobote s 3:1.  Radenski odbojkarji  so bili prosti.

Na državnem prvenstvu v kickboxingu v Trebnjem v kategorijah K – l in kick light so bili uspešni člani Kockboksing kluba Murska Sobota.  V kategoriji K – 1 sta postala državna prvaka  Jernej Horvat med mlajšimi mladinci , Tilen Džafić pa je postal prvak med člani. V kategoriji kick light je postala državna prvakinja Lea Berke med kadetinjami, Luka  Bodanec pa je bil tretji med člani. V Trebnjem je bila tudi pokalna tekma, kjer je bila v point fightingu druga Aneja Glažar med deklicami  v absolutni kategoriji, tretja pa je bila  Kim Kuzmič med deklicami.

V 16. kolu  prve »B« slovenske kegljaške lige za člane je na kegljišču Vikenda v Radencih Radenska iz Murske Sobote bila boljša od Kegljaškega kluba Pergole hiše iz Radelj ob Dravi z rezultatom 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 571, Jani Steržaj 562 in  Miko Steržaj 557 kegljev.

Ženska ekipa Radenske je bila v prvi »B« slovenski  kegljaški ligi  v  soboto zvečer  v Radencih boljša od  Nove Gorice kar s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrle Majda Kaučič 522 ter Nataša Muršič in Marika Kardinar po 518.

Včeraj se je začela spomladanska sezona v 2. slovenski nogometni ligi.  Nogometaši Nafte iz Lendave so gostovali v Novem mestu  pri Krki in dosegli neodločen izid 0:0. Nogometaši Brava  pa so premagala Veržej z rezultatom 6:0.

Danes v času naših poročil, ob 12.30 pa se je v Murski Soboti začela drugo ligaška  nogometna tekma med Muro in Ilirijo iz Ljubljane.

V Bakovcih, v telovadnici osnovne šole ,  je  včeraj blizu 180 mladih nogometašev sodelovalo na nogometnem turnirju mladih . O izidih v starostni kategoriji U – 9 smo poročali že včeraj, preglejmo  še kako  so se uvrstili nogometaši v ostalih dveh kategorijah. Med 11 letniki je zmagala soboška Mura pred Nafto iz Lendave, tretji so bili Bakovci in četrta Planika iz Turnišča. Med 13 letniki  je prav tako zmagala Mura, drugi so bili Bakovci tretja  je bila Radenska Slatina in četrti Ljutomer.

V 16.kolu druge slovenske rokometne lige za člane  je  v Murski Soboti  Pomurje premagalo Alples iz Železnikov z rezultatom 28:27. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Gregor Gregorec 8,  Aljaž Hameršek  6, Marko Štumpf 5 in Mitja Kozelj 4 zadetke.  Pri gostih se je odlikoval Jan Korošec s 7.zadetki.

V Radencih  so rokometaši Cerkelj  premagali radgonski Arcont z rezultatom 30:27. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 9, Marko Cotič 6 in Matej Rojht 3 zadetke; pri gostih se je odlikoval Jan Debelak s 13.zadetki.

Na Murskem valu boste popoldne lahko spremljali še zanimive tonske prispevke. Naša gosta bosta kegljavka Marika Kardinar in Jani  Steržaj, ki bosta govorila o prvi »B« državni kegljaški ligi, Danilo Kacijan bo spregovoril o spremembah ,ki nas čakajo  v nogometnih ligah, Andrej Matjašec pa bo govoril o speedwayu v Lendavi. Vabljeni v našo družbo tudi po 16.uri.