V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport

16 marca 2018 Šport


V Murski Soboti so  imeli  sinoči občni zbor člani Planinskega društva Matica, ki ga uspešno vodi predsednik Jože Ružič in  ima v svojih vrstah 359 članov. Lani je društvo pripravilo 40 pohodov na katerih je sodelovalo kar  1680 pohodnikov. Na občnem zboru so prizadevnim članom za  dosedanje delo podelili priznanja Planinske zveze Slovenije.  Zlati častni znak  Planinske zveze Slovenije je dobila Darinka Prša iz Beltinec, srebrni znak Janoš Vőrőš iz Kroga, bronasta znaka pa   sta dobila Martin Virag iz Bratonec in  Darko Prša iz Gornje Bistrice. Več o delu soboških planincev bomo na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Končano je bilo tekmovanje veteranov v namiznem tenisu za lestvico Namiznoteniške zveze Slovenije, kjer so na sedmih turnirjih  tekmovali tudi pomurski igralci.  Najbolje se je uvrstil v starostni skupini od 65 do 69 let Jože Žekš iz Rakičana, ki je osvojil  prvo mesto. Med članicami starostne skupine  do 50 let je Janja Lebarič iz Murske Sobote osvojila  drugo mesto. Igor Vinčec iz Murske Sobote je v skupini od 50 do 59 let starosti med posamezniki  delil prvo mesto  z Bojanom Misletom. V igri dvojic sta bila  Igor Vinčec in Ravenčan Erik Gunter druga, tretja  v dvojicah nad 60 let starosti pa sta bila Jože Žekš in Jože Fartek iz puconske Keme.

Na tretji  pokalni tekmi  v modernih plesih  so v Dobovi  štiri medalje osvojili člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote. Med članicami v discu  posamično je zmagala Ema Turnšek , prvo mesto je zasedla tudi Maja Ocvirk v disco  plesu  med mladinkami. Drugi mesti sta si priplesali v dvojicah Maja Ocvirk in Živa Horvat,  slednja je bila druga tudi v posamični uvrstitvi med članicami.

V 18. kolu območne kegljaške  lige sta obe pomurski ekipi zmagali. II. ekipa Radenske je  premagala ekipo Invalida iz  Maribora z rezultatom 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrli: Ivan Lesjak 540, Franc Šebjanič 518 in Dušan Pirc 509 kegljev, pri Invalidu je David Grl podrl 536 kegljev. Kegljači Lendave  so bili boljši od  II. ekipe Ruš  s 7:1. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 525, Jože Horvat 521 in Zlatko Kuk 499 kegljev; pri Rušah je Miran Brezner podrl  553 kegljev.

V  povratni rokometni tekmi za mlajše dečke je bila  v Ljubljani  ekipa Krim /Olimpija bila  boljša od vrstnikov radgonskega Arconta z rezultatom 17:14. Ker so bili v prvi tekmi Radgončani boljši s 16:14 so v nadaljnje tekmovanje uvrstili  rokometaši Krima Olimpije. Na povratni tekmi so za radgonski Arcont dosegli največ zadetkov: Niko Nevio Perša 5, Marcel Maier 4 ter Enej Vinkovič dva zadetka.

Pa še zadnja novica za prijatelje nogometa. Vse tekme 15.kola v 3. slovenski nogometni ligi vzhod so zaradi slabega vremena za ta konec tedna odpovedane in bodo na programu  v sredo 2. maja. Odpovedane so tudi tekme 12. kola v prvi soboški medobčinski nogometni ligi za ta konec tedna tako da se bo prvenstvo v obeh soboških ligah začelo šele v soboto 24. in v nedeljo 25. marca.