Domov

Šport

19 marca 2018 Šport


V Novigradu je bil 5. mednarodni Gran prix Bereta v streljanju z lovsko puško šibrenico  na katerem je sodelovalo  114 strelcev iz devetih držav. V moštvenem delu tekmovanja je reprezentanca Slovenije med 15. ekipami z Boštjanom Mačkom zasedla prva mesto. V posamični konkurenci se je med mladinci uvrstil na drugo mesto Rene Maček, med članicami je bila Jasmina Maček tretja,   v članski konkurenci pa se je v posamičnem delu tekmovanja Boštjan Maček, vsi doma iz Bodonec, ki so člani Strelskega društva trap iz Murske Sobote,  uvrstil na  13. mesto.

Na evropskem rang turnirju v elektronskem pikadu v Luxsemburgu je med 311 pikadisti iz 21 držav v moštvenem delu Pikado klub Top Gun Kiraly z Grlave z dvema zmagama osvojil tretje mesto v skupini, kar pomeni najmanj 9. mesto v Evropi. Drugi del moštvenega tekmovanja bo  junija na evropskem prvenstvu v Italiji. V žrebanih dvojicah sta  zmagala  Ludvik Kiraly iz Top Gun  Kiraly z Grlave  in Zdravko Antunović iz Hrvaške . V  tolažilnem finalu je  bil Leon Mertül deveti, Monika Kolbl pa se je uvrstila na 225. mesto.

sdr

Na 6.turnirju v državnih članskih strelskih ligah  v Kidričevem se pomurski strelci niso posebej izkazali. V prvi »A« državni ligi v streljanju s standardno zračno puško  so člani Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča bili  moštveno  četrti. V posamični konkurenci je v kvalifikacijskem delu bil tretji Robi Markoja iz turniške ekipe. V prvi »B« strelski ligi je zmagal Madžar Peter Somogy član dobrovniškega Jezera, tretji pa je bil   Mitja Černi   podobno kot je njegova Strelska družina Gančani. Dobrovniški strelci so bili moštveno četrti. V prvi A državni ligi v streljanju z zračno pištolo  so bili blizu medalje turniški strelci, ki so se uvrstili na četrto mesto.

Na mednarodni tekaški prireditvi v Zagrebu je bil ob tamkajšnjem polmaratonu na programu tudi tek na  progi dolgi pet kilometrov kjer je nastopil  Aleš Zver iz Odranec, član Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. Aleš Zver je v Zagrebu osvojil drugo mesto v času  17.06.

V Postojni je bilo prvenstvo Slovenije v krosu, kjer pa so pomurski atleti ostali brez medalj.  Najbolje se je med pionirkami U – 12 uvrstila Klara Janža iz soboškega atletskega kluba Panvita, ki je bila šesta. Med pionirji U – 12 je bil Tvit Trajbarič osmi. V kategoriji mlajših mladink je bila v Postojni Zala Janža uvrščena na sedmo mesto, med 16 letniki pa je bil Maj Janža, vsi iz Atletskega kluba Panvita  uvrščen na 11. mesto.

Na mednarodnem turnirju judoistov v Veliki Gorici na Hrvaškem so med 402. judoistoma iz 36 klubov tekmovali tudi mladi tekmovalci Judo kluba Lendava.  V starostni kategoriji U – 12 je  Tinaja Maučec v težnostni kategoriji do 44 kg zasedla prvo mesto , sedmi mesti  sta si priborila v kategoriji do 27 kg Jakob Čeh in v kategoriji do 42 kg Jure Čeh. Med 10 letniki  je Miha Čeh v kategoriji do 24 kg osvojil peto mesto.

V 10.kolu druge slovenske kegljaške lige, vzhod  za članice je ekipa Lendave na kegljišču Vikenda v Radencih  premagala ekipo Korotana z rezultatom 5:3.Za Lendavo so največ kegljev podrle Slavica Hozjan 512, Sidonija Stanič 469 in Vida Kovač 462 kegljev ; pri Korotanu  je  Ivanka Sabljar podrla 486  kegljev. Na lestvici vodi ekipa Ceršaka z 18.točkami, Lendavčanke pa so na četrtem mestu zbrale 11 točk.