Domov

Šport

13 februarja 2017 Šport


V Švici sta bili minuli konec tedna odigrani dve koli  v prvi  badmintonski  ligi, kjer je pri ekipi Uzwila lanski slovenski  prvak Iztok Utroša iz Lendave  zdaj glavni trener in igralec članske ekipe. Uzwil je v 11. kolu igral 4:4 proti ekipi Adswila. Utroša je bil uspešen v posamičnem dvoboju in v igri dvojic z Julienom Scheiwillerom. V drugem srečanju  je Uzwil premagal  Yerdon les Bains s 5:3. Utroša je dobil posamični dvoboj,  igro  dvojic  pa je izgubil s soigralcem Kevinom Jossom. Po 12. kolu je Uzwil na 2. mestu s 33. točkami.

V prijateljski pripravljalni  ženski nogometni tekmi so avstrijske državne prvakinje igralke St.Pőltna v Pragi premagale Sparto z rezultatom 5:0. Na tekmi je za St. Pőlten do 75. minute igrala tudi  pomurska igralka Mateja Zver, članica slovenske reprezentance in k zmagi Avstrijk v 29. minuti prispevala  en zadetek.

V 10. kolu mednarodne košarkarske extra lige LPI  za članice so  igralke Pomurja  iz Murske Sobote  na gostovanju v Žireh izgubile progi gostiteljicam z rezultatom 76:60.  Čeprav so si Prekmurke obetale ugodnejši izid pa so zdravstvene težave službene in šolske obveznosti igralk v minulem mesec  prispevale k temu, da so ostale brez točk. Največ točk proti Žirom so zadele: Kiara Marinič 17, Nina Domjan 11. Ajda Pejčić  10, Natalija Rebrica 7 in Alja Samec 6 točk. Na lestvici vodi Ledita iz Domžal z 20.točkami, Pomurke so na 5. mestu s 13.točkami.

Drugi dan mednarodnega turnirja »Mlade zvezde Turnišča 2017« so mladi nogometaši   v Turnišču igrali v dveh starostni kategorijah.  Med  7 letniki je zmagala Čarda, ki je bila v finalu boljša od Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT  Beltinci z 2:1. V tekmi za tretje mesto je Planika iz Turnišča premagala Muro z 1:0. Najboljša strelka je bila Lana  Kavaš iz Beltinec.  Med 11 letniki je zmagal Rudar iz Murskega Središča  pred Aluminijem iz Kidričevega , Vipollom iz Veržeja in Luštom Beltinci. Najboljši strelec je bil Leon Jurkovič iz Murske Središča V Turniščih je v dveh dneh sodelovalo 400 mladih nogometašev iz Hrvaške in Slovenije.

V Celju je bilo odprto državno prvenstvo v atletiki za veterane, kjer so bili med dobitniki medalj med  150. atleti  iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije tudi pomurski atleti. V teku na 60 metrov z ovirami je zmagal Zdravko Mauko – Magi iz Melov član Športnega društva Radenci. Štefan Potočnik iz Športnega društva Bodonci se je v svoji starostni kategoriji uvrstil na tretji mesti v teku na 60 metrov in v suvanju krogle.

V Petišovcih je bil peti turnir 3. državne lige severovzhod v streljanju s standardno zračno puško na katerem je  zmagalo Športno strelsko društvo Murska Sobota pred Strelskim društvom Štefana Kovača iz Turnišča, tretji  je bil Kovinar iz Ormoža. V posamični konkurenci je zmagal Tomaž Kerčmar s 399,7 krogov drugi je bil Patrik Farkaš s 398,5 krogi na tretje mesto  se je uvrstil Jaka Maučec iz Turnišča s 398,2 krogoma.

V 10.kolu 2. slovenske kegljaške lige, vzhod  za članice je Nafta premagala Šoštanj z rezultatom 7:1. Za Nafto so podrle največ kegljev: Vida Kovač 541, Sonja Sapač 494 in Cilka Ščap 494 kegljev. Pri gostjah iz Šoštanja je Romana Borovnik podrla 518 kegljev.