V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport

26 marca 2018 Šport


V avstrijskem  Fürstenfeldu so na mednarodni tekmi  karateistov  med 197 tekmovalci uspešno nastopili  člani Karate kluba Murska Sobota, ki so tekmovali  v katah in v športnih borbah. V katah je drugo mesto med  mlajšimi člani osvojil An Šiplič. V športnih  borbah pa so zmagali v kadetski konkurenci v svoji kategoriji: Nino Rotoša, Aleks Donoša, in Niko Zver ter  med članicami Fiona Zečiri. Drugi mesti v borbah sta si priborila: Luka Šobak  in Mojca Gašpar. Na tretja mesta pa so se uvrstili na mednarodni tekmi karateistov v Avstriji : Jernej Stvarnik, An Šiplič, Fiona Zečiri, ter Mojca Gašpar, slednji  sta tekmovali v dveh težnostnih skupinah.

V Hodoninu na Češkem je bilo mednarodno rokoborsko tekmovanje mladih tekmovalcev. Med 253. rokoborci so tri bronaste medalje osvojili tudi člani Rokoborskega društva Sobota in sicer Peter Pavlinjek in Mitja Cener v kategoriji do 43 kg in Nik Bedők v kategoriji do 52 kg.

Pomurski modelarji s prosto letečimi modeli  so uspešno tekmovali v Bovcu na tekmi za pokal Posočja. Med modelarji iz 9 klubov so bili na tekmi tudi pomurski modelarji V kategoriji F l A z večjimi jadralnimi modeli je zmagal tako v mladinski kot v članski konkurenci Žiga Tomašev iz Društva modelarjev Pomurja. Ostali pomurski modelarji: Sašo Sinic, Miha Lemut in Jernej Jurhar iz istega društva so se uvrstili na 4., 6. in 9. mesto. Maj Habjanič iz soboškega aerokluba je bil drugi v mladinski konkurenci, z manjšimi modelu F l H pa je bila Hana Bedernjak četrta.

V 17. kolu v drugi slovenski mladinski nogometni ligi, vzhod so  v Velenju nogometaši Rudarja igrali proti Vipollu iz Veržeja 1:1. Za Veržej je dosegel zadetek Tadej Titan.  Na lestvici vodi Šampion iz Celja s 40.točkami, Vipoll, s tekmo manj, pa je na 9. mestu z 11. točkami. V kadetski konkurenci sta v Velenju Rudar in Vipoll igrala 2:2. Za Veržej sta dosegla zadetka: Tilen Berden in Vito Šadl. Na lestvici vodi Drava z 39.točkami, Vipoll iz Veržeja ima s tekmo manj na 6. mestu 28 točk.

V zadnjem kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane je II. ekipa  puconske Keme dosegla polovičen uspeh.  V prvem srečanju je vodilna ekipa Športnega društva SU iz Novega mesta premagala II. ekipo Keme s 5:1. Edino zmago za Kemo je osvojil Rok Smodiš. V drugem srečanju je  II. ekipa  Keme v gosteh premagala Metliko s 5:4.  Za Kemo je trikrat  zmagal Rok Smodiš po enkrat pa Jan Lipič in Jure Smodiš, ki je pri izidu 4:4 dobil tudi odločilno srečanje za zmago. Naslova tretje ligaškega  prvaka je osvojila ekipa  Športnega društva SU iz Novega mesta z 32. točkami, II. ekipa Keme je z mlado ekipo zbrala 16 točk, kar je bilo dovolj za šesto mesto.

Društvo upokojencev Lendava je na kegljišču Vikenda v Radencih pripravilo pomursko prvenstvo upokojencev v steznem kegljanju. Moštveno je zmagalo Društvo upokojencev Radenci  1032. podrtimi keglji, drugi so bili Lendavčani, ki so podrli 986. kegljev,  na tretje mesto so se uvrstili tekmovalci Društva upokojencev Gornja Radgona  z 943. podrtimi keglji. Posamično  je zmagal je  Oto Kos, ki je podrl 284 kegljev, drugi je bil Franc Šebjanič ob iz radenskega društva z 261. podrtimi keglji , na tretje mesto pa se je uvrstil Lendavčan Dušan Radakovič s 256. podrtimi keglji. Z zmago na pomurskem prvenstvu so se Radenčani uvrstili na finalni turnir  državnega kegljaškega prvenstva .