Domov

Šport

27 marca 2018 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 17 sodeluje v Algardu na Norveškem  na elitnem delu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu.  V prvi kvalifikacijski tekmi je reprezentanca Slovenije pod vodstvom selektorke Tine Kelenberger igrala proti Angliji 0:0 kar je izjemen dosežek. Za  slovensko izbrano vrsto so igrale tudi Beltinčanke: Zala Meršnik, Albina Čizmazija , Neli Hofman. Luana Zajmi, Vita Žolek in Kaja Korošec v kadru reprezentance  sta še Lili Balažic in Ines Sok. Naslednjo tekmo bo reprezentanca Slovenije igrala  jutri ob 17.30 proti Norveški.

Na mednarodnem  turnirju mladih judoistov v Požegi na Hrvaškem  so bili uspešni  mladi judoisti Kluba borilnih veščin Lendava. Med 12 letniki je prvo mesto osvojila Sara Sep v kategoriji do 44 kg, druga v kategoriji do 52 kg je bila Lana Škraban, na tretje mesto pa se je v kategoriji do 46 kg uvrstil Rok Mujdrica.  Peti mesti sta si priborila na Hrvaškem Veronika Horvat v kategoriji do 40 kg  in Teo Bogdan v kategoriji do 30 kg.

Končano je bilo tekmovanje v vzhodni slovenski super ligi A skupine v elektronskem pikadu. V zadnjem kolu so igrali takole: Picolo Melinci – Friend’s team Sveti Jurij na Goričkem 12:5, Eks bar Maribor – Top Gun Šnajder Grlava 9:8, Gabrijelov  barček Vučja vas – Mlinček Zabovci 7:10 in Top Gun Kirally Grlava – Slavček Gornji Slaveči 12:5. Naslov ligaškega  prvaka je osvojil Pikado klub Mlinček Zabovci pred Top Gun Kiralyjem Grlava, obe ekipi sta zbrali po 28 točk tretji pa je Top Gun Šnajder Grlava in četrti Gabrijelov barček iz Vučje vasi oba s 25.točkami. Na  šesto mesto se je uvrstil Slavček iz Gornjih Slaveč, ki je zbral 19 točk. Zdaj čaka igralce pikada 12. aprila v Radencih še letošnje državno prvenstvo v elektronskem pikadu.

Kadetska ekipa Odbojkarskega kluba  Panvita Pomgrad iz Murske Sobote je  na kvalifikacijskem turnirju  v Mariboru  s trenerjem Mihom Žaligom v skupini A vzhod osvojila četrto mesto in se uvrstila med osem najboljših ekip v državi. Mladi soboški odbojkarji so na zadnjem turnirju predtekmovanja v prvi tekmi premagali Črnuče z 2:0 izgubili pa so z 2:0 proti ekipi Sip Šempetra . Polfinalni turnir bo 13. maja v Murski Soboti na njem pa bodo ob soboških odbojkarjih  sodelovale  še ekipe Hoč, Kostanjevice in Brezovice.

V 7. kolu tretje slovenske lige v bowlingu je Novi Gorici II. ekipa Bowling kluba Lendava premagala II. ekipo Ptuja,  ter I. in II. ekipo Bajte iz Radelj ob Dravi vse z rezultatom 2:0. Na turnirju v Novi Gorici je zmagala ekipa Strike iz Maribora z 9.točkami, II. ekipa Bowling kluba Mladost iz Lendave pa je na drugem mestu zbrala 6 točk. V posamični konkurenci je bil v lendavski ekipi najboljši Tibor Kőnye,  ki je podrl 876 kegljev in  se uvrstil na deveto mesto.