Domov

Šport

28 marca 2018 Šport


Na posebni slovesnosti v Železničarskem teniškem klubu Maribor, ta klub pa je že 15 let najboljši v Sloveniji,  so najboljšim klubskim  trenerjem in najuspešnejšim igralcem podelili posebne plakete. Slovesnost so spremljali  številni visoki gostje med njimi  tudi predsednik Teniške zveze Slovenije Marko Umberger.  Priznanje je dobil tudi Marino Kegl iz Murske Sobote, ki je bil v letu 2017 najboljši slovenski športnik med invalidi in  športnik leta med gluhimi. V letu 2017 je Marino Kegl  na olimpijskih igrah gluhih v turškem Samsunu  v tenisu zasedel izjemno četrto mesto na kar so zelo ponosni tudi v njegovem matičnem teniškem klubu.

V 10. kolu druge avstrijske badmintonske lige   je zmagovalec lige Pressbaum premagal Linz z rezultatom 7:1. Za ekipo Linza je igral tudi Lendavčan Miha Horvat a je tokrat oba dvoboja izgubil in sicer v moških dvojicah z Miho Šepcem in v mešanih dvojicah  z Lendavčanko  Natalijo Pešehonovo. V letošnjem tekmovanju druge avstrijske lige je Linz zasedel četrto mesto z 10.točkami.

Plesni klub Zeko iz Murske Sobote je na četrtem pokalnem turnirju v modernih plesih v Ljubljani  skupno zbral šest medalj. Prva  mesta so osvojili: Jaka Slekovec v hip hopu med člani, Nika Kocbek in Ian Hotko v kategoriji otrok, zmagovalna pa je bila v breakdancu tudi mala skupina članov Plesnega kluba Zeko. Drugi mesti sta si priplesala Ian  Hotko v hip hipu med pionirji in Jaka Slekovec  v hop battlu med člani. Na tretje mesto  se je uvrstila mala skupina   Pink Dab iz Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote.

Zadnje kolo so odigrali tudi igralci pikada v vzhodni slovenski »B« ligi. V zadnjem  10.kolu so bili doseženi naslednji rezultati: Pikado klub Raj Grad – Bar baza Devils boys Logarovci 11:6, Bar baza Bad boys Logarovci – Panters Moravske Toplice 13:4 in Kockar bar Renkovci  – Pinocchio Ivanjkovci  8:9. Naslov prvaka je osvojila ekipa Pikado kluba Raj od Grada na Goričkem drugi je bil  Kockar bar iz Renkovec oba sta zbrala po 23 točk na tretje mesto se je uvrstil Bar baza Bad boys iz Logarovec in Pinocchio iz Ivanjkovec oba  s 17.točkami.

V 4. kolu  polfinala državne rokometne lige za starejše dečke  »B« skupine sta Maribor in Arcont iz Gornje Radgone igrala 25:25. Za mlado radgonsko ekipo ,ki sta jo vodila trenerja Damir Hribar in Niko Klun,  so dosegli največ zadetkov: Aljaž Breznik in Enej Vinkovič po 6 in Jure Kutoš 5 zadetkov.