V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

29 marca 2018 Šport


V Gančanih je bila včeraj nogometna tekma  prvega kola regijskih amaterskih  nogometnih reprezentanc Murske Sobote in Celja, kjer so bili zmagovali igralci soboške nogometne zveze z rezultatom 3:2. Za Mursko Soboto je dosegel dva zadetka  Vito Šuša igralec Goričanke  in to v 4. in 13. minuti ter Nejc Černela igralec Bogojine v  62. minuti. Za Celjane je dvakrat zadel iz 11 metrovke igralec Šampiona iz Celja  Pascal Petek v 52. in 57. minuti. V   drugem srečanju je Maribor v gosteh premagal Ljubljano s 6:4. V polfinalu 4. aprila se bo Murska Sobota v gosteh pomerila s Koprom, v preostalem srečanju pa se bosta pomerili reprezentanci Ptuja in Maribora.

V drugem kolu elitnega dela nogometnih  kvalifikacij igralk starih do 17 let, ki poteka na Norveškem,   je v Aldgardu  gostiteljska reprezentanca Norveške premagala reprezentanco Slovenije z rezultatom 1:0. Za slovensko izbrano vrsto so igrale tudi Beltinčanke Zala Meršnik, ki je bila kot vratarka tudi kapetanka reprezentance ob njej pa so igrale  še: Kaja Korošec, Luana Zajmi, Vita Žolek  in Albina Čizmazija. V preostalem  nogometnem srečanju je  Anglija premagala Švico z rezultatom 4:0. Zadnjo tekmo bodo Slovenke igralke v soboto proti reprezentanci Švice.

V zaostalem srečanju 18. kola v prvi slovenski nogometni ligi vzhod  U – 15 je v Rakičanu Mura  gostila Gerečjo vas in zmagala z rezultatom 5:2. Za Muro so dosegli zadetke: Jan Bruno Kralj dva ter David Novak, Tio Cipot in Miha Galun z avtogolom; za Gerečjo vas sta dosegla zadetka: Valentin Vogrinec in Klemen Mlakar. Nogometaši  Vipola iz Veržeja so gostovali pri vodilni ekipi Krškega in izgubili z 2:0.   Na lestvici vodita Krško in Maribor, ki imata po 46 točk, Mura na šestem mestu ima 24 in Vipoll iz Veržeja na sedmem mestu 22 točk.

V 6. kolu drugega dela v prvi slovenski košarkarski ligi za članice so igralke Maribora v Slovenskih Konjicah premagale Konjice z rezultatom 67:64. Za Maribor sta igrali tudi dve prekmurski igralki, Tina Cvijanovič je zadela največ točk kar 19, Simona Kuzma pa jih je  k zmagi dodala 7; pri Konjicah je Tia Tajhar zadela 16 točk. Na lestvici vodi Cinkarna Celja s 40.točkami, Mariborčanke so na petem, igralke Konjic pa na šestem mestu obe ekipi imata po 30 točk.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v Murski Soboti  sinoči v 5. kolu modre skupine v  prvi slovenski odbojkarski ligi  v prekmursko štajerskem derbiju zasluženo premagali Maribor z rezultatom 3:1. Za Panvito Pomgrad  so največ točk k zmagi prispevali: Aljoša Bogožalec 23, Andrej Grut in Jakob Rojnik po 17 in Gorazd Flisar 14 točk; pri Mariboru  se je odlikoval Miomir Crnjanski s 24.točkami, nekdanji igralec soboške ekipe Jernej Detela jih je dosegel 16 in Aljaž Herman 15 točk. V četrtfinalu državnega prvenstva bodo odbojkarji Panvite Pomgrada  v sredo 4. aprila igrali prvo tekmo v gosteh prav tako proti Mariborčanom.

V zadnjem kolu vzhodne slovenske »C« lige v elektronskem pikadu bili doseženi naslednji rezultati: Snajperji  Sodinci – Plitvica II 15:2, Plitvica I – Top Gun Elrad Grlava 8:9 in Bar baza Bad girls Logarovci –  Alibi bar Ljutomer  3:14. Naslov prvaka je osvojila ekipa Top Gun Elrada iz Grlave s 25.točkami, drugi pa je na lestvici Ali bar iz Ljutomera s 23.točkami.