Domov

Šport

30 marca 2018 Šport


Najboljši pomurski strelec  v članski konkurenci  z zračno in malokalibrsko puško Robi Markoja, iz Gomilice, član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča ,  je  s slovensko strelsko reprezentanco sodeloval na mednarodnem strelskem tekmovanju Grand prix v Wroclawu na Poljskem. V prvi tekmovalni disciplini,  v trojnem položaju  z malokalibrsko puško,  je bil v kvalifikacijah s 1166. krogi tretji v velikem finalu pa šesti. V drugi tekmi z malokalibrsko puško v trojnem položaju je bil s 1158.krogi deveti. Markoja  je na Poljskem  nastopil tudi s standardno zračno puško v mešanih parih, v novi  tekmovalni disciplini,  s Poljakinjo Izabelo Twardisz, kjer sta z rezultatom 820,5 krogov osvojila deveto mesto.

Po  uspešnem  sojenju na evropskem nogometnem prvenstvu leta 2016 v Franciji je koprski  nogometni sodnik Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom iz Ljubljane in Robertom Vukanom iz Gornje Radgone, slednji je član Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Murska Sobota, zdaj prišlo povabilo za  omenjeno sodniško trojko za delitev pravice na svetovnem nogometnem prvenstvu,  ki  bo letos od 14. junija do 15. julija v Rusiji, žal brez slovenske nogometne reprezentance.  Za slovensko sodniško trojko je to veliko priznanje saj doslej slovenski sodniki niso bili  še nikoli med sodniki na tako elitnem tekmovanju – še posebej gre priznanje z naše strani Radgončanu Robertu Vukanu.

Po prekmurskem nogometnem  derbiju Mura – Nafta, ki so ga v Murski Soboti  dobili Lendavčani z rezultatom 2:1,  je tretji polčas opravil še disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj. Mura je bila kaznovana z enotno  denarno kaznijo  750 eurov in to zaradi nešportnega in neprimernega vedenja organizirane navijaške skupine  saj so prižigali bakle in žaljivo vzklikali proti gostujoči ekipi.  Nafta je dobila denarno kazen 500 eurov  zaradi prižiganja  bakel  s strani lendavske navijaške skupine. Nogometaš Nafte Liridon Osmanaj, ki je bil izključen v 56. minuti tekme  zaradi drugega rumenega kartona pa bo moral počivati eno nogometno tekmo.

V zadnjem kolo druge vzhodne slovenske ženske odbojkarske  lige  je v uvodni tekmi ekipa Ptujčank, ki jo vodi pomurski trener Bojan Novak v Slovenj Gradcu premagala »A« ekipo Korvolleya z rezultatom 3:0. Za Ptujčanke sta po 13 točk k zmagi prispevali tudi pomurski odbojkarici Sara Sakovič in Tjaša Frumen, tretja Prekmurka  Ana Praprotnik Flisar tokrat ni igrala za Ptujčanke. Prvo mesto so osvojile v ligi Ptujčanke s 60.točkami, Ljutomerčanke, ki so na petem mestu pa bodo  jutri ob 19.uri gostovale pri odbojkaricah Zreč, ki so tretje na lestvici.

Na športnih igrah Športne zveze Lendava v bowlingu, ki je bilo  v soboškem Maksimusu so  moštveno so v moški konkurenci zmagali igralci ekipe Bambus boys iz Lendave pred Društvom upokojencev Lendava in ekipo Gumi park Lendava. Med članicami je zmagala ekipa Stajim iz Lendave pred II. Dvojezično osnovno šolo Lendava. Med posamezniki je zmagal Marjan Časar, ki je podrl 398 kegljev, drugi je bil Geza Gőmbőš s 383.keglji in tretji Serej Charles, ki je podrl 380 kegljev. V ženski konkurenci je zmagala Jožica Kőnye s 353.keglji, druga je bila Sidonija Štampar s 327.timi in tretja Terezija Koncut, ki je podrla 296 kegljev. Lendavski bowling klub bo v ponedeljek ob 17.uri pripravil v  soboškem Bowling centru v Maksimusu Velikonočni turnir v bowlingu.