Domov

Šport

4 aprila 2018 Šport


V drugi etapi mednarodne kolesarske dirke po Baskiji v Španiji na 168 km dolgi progi je znova zmagal  Francoz Julian Alahphilippe, ki je bil najhitrejši tudi v prvi etapi. Tudi v drugi etapi je bil drugi Trboveljčan Primož Roglič. Na 31. mesto ,eno  boljše kot v uvodni etapi se je uvrstil kot drugi najboljši slovenski kolesar Prekmurec  Simon Špilak,  ki je za zmagovalcem zaostal minuto in deset sekund. Po dveh etapah je Špilak na 27. mestu, danes imajo kolesarji  v Španiji na programu tretjo etapo dolgo 184 km.

Nogometni klub Lušt Beltinci , član tretje slovenske nogometne lige ,vzhod  ki je na tretjem mestu s 37.točkami ,  je dobil novega trenerja potem ,ko se je uprava kluba razšla s trenerjem Ferijem Cifrom po  spodrsljaju Beltinčanu proti Rakičanu. Do konca  tretje ligaške  sezone bo nalogo trenerja članske ekipe opravljal Zlatko Gabor, ki je bil nazadnje trener soboške Mure.

V letu 2018 bo v Pomurju tekmovanje za pomurski rekreativni pokal v rokah Združenja atletskih sodnikov Murska Sobota. Prvi rekreativni  tek bo na programu v soboto 28. aprila v Pečarovcih na Goričkem, zadnji tek od skupno 11 tekov v letošnjem letu pa bo  29. septembra v Beltincih.

V 18. kolu druge slovenske  kadetske nogometne lige ,vzhod je  na Cvenu Vipoll iz Veržeja premagal Tabor iz Maribora z rezultatom 4:2. Za Vipoll je dosegel dva zadetka Luka Lukač po enega pa sta dodala Marsel  Kranjec  in Vito Štrakl. Vipoll je na drugem mestu lestvice s 34.točkami.  V mladinski konkurenci sta Vipoll in Tabor iz Maribora igrala 0:0.  Vipoll iz Veržeja je na 9. mestu zbral 12 točk.

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota  je bil opravljen žreb  za tretje kolo pokalnega tekmovanja. V sredo 9. maja bodo tako na programu naslednja srečanja: Mura – Lušt Beltinci, Veržej – Radenska Slatina, Avto Rajh Ljutomer – Pušča in Bogojina Grad.

V zaostalem srečanju 12. kola  druge soboške medobčinske nogometne lige  je Lipa premagala  Tišino z rezultatom 2:1. Na lestvici zdaj vodi  Lipa z 22.točkami, Pušča je zbral 21 in Apače 20 točk.

V drugi lendavski medobčinski nogometni ligi pa sta v  12. kolu  bili na programu naslednji srečanji: Graničar  Pince Marof  – Zvezda Dolina  1:1, Malibu Kapca – veterani Turnišča  2:2. Na lestvici vodi ekipa Malibu iz Kapce, ki ima 26 točk pred Renkovci s 25. in Graničarjem iz Pince Marofa s 15.točkami