V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport

5 aprila 2018 Šport


V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke po Baskiji v Španiji je na  184 km dolgi progi Prekmurec Simon Špilak član ruske Katjuše  zasedel  55. mesto. Po treh etapah pa je Simon Špilak na  27. mestu, danes imajo kolesarji v Španiji na programu četrto etapo , dirko na čas dolgo  19,4 km.

V polfinalni nogometni tekmi  regijskih reprezentanc je reprezentanca Medobčinske nogometne zveze Koper včeraj na Bonifiki premagala reprezentanco Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota z rezultatom 2:1 Edini zadetek  za oslabljeno soboško amatersko reprezentanco pod taktirko Bogdana Črnka, ki je v prvem polčasu  vodila z 1:0  je dosegel  nogometaš Grada Damir Fujs.  V finalu na Brdu pri Kranju se bosta  tako  za naslov slovenskega amaterskega prvaka  pomerili reprezentanci medobčinskih nogometnih zvez Maribora in Kopra.

V zaostalem srečanju 19.kola v drugi slovenski nogometni ligi je Krka iz Novega mesta v Veržeju, po dveh dosojenih enajstmetrovkah s strani Blaža Kosa iz Kresnic,  z 2:1  premagala nogometaše Veržeja, ki so ob polčasu vodili proti  Krki z 1:0. V prvem polčasu je dosegel vodilni zadetek za  Veržej v 8. minuti Jure Volmajer, gostom  je v 33. minuti ubranil strel iz 11 metrovke vratar Nino Irgolič, ki ga je izvajal  Žiga Kastrevec.  V drugem polčasu  je v 63. minuti za Krko  najprej zadel  Kim Dohyun iz Koreje, zmagoviti zadetek za Krko pa je iz  druge dosojene 11 metrovke dosegel Matej Potokar v 68. minuti.

Nogometaši Olimpije  so v ljubljanskih Stožicah v prvi polfinalni tekmi slovenske pokala premagali Celjane z rezultatom 2:1. Celjani so vse do 50. minute vodili z 1:0, za Celjane pa je od 81.minute dalje igral tudi nekdanji nogometaš soboške Mure Mitja Lotrič doma z Vaneče.

Nogometaši Mure so v zaostalem srečanju 21. kola prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 v Rakičanu izgubili proti  Celju z rezultatom 2:0.  Na lestvici vodi Krško z 49.točkami,  Celjani na tretjem mestu jih imajo 44, Mura na šestem mestu pa je zbrala 24 točk.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 19, ki sodeluje na elitnem delu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu  v Švici je v madžarskem kraju üllo izgubila proti reprezentanci  Nizozemske z rezultatom 6:0. Za slovensko izbrano vrsto selektorke Petre Mikeln igrajo tudi  Beltinčanke Sara Makovec, ki je kapetanka reprezentance igrali pa sta včeraj tudi Tinkara Frangež in Maruša Česnik, v kadru reprezentance  je bila tudi  Vita Šiftar. Naslednjo tekmo bodo Slovenke igrale v soboto ob 16.uri proti Madžarski.

V prvi polfinalni odbojkarski tekmi končnice državnega prvenstva je Maribor pred domačimi gledali  premagal  Panvito Pomgrad iz Murske Sobote  z rezultatom 3:1 čeprav so soboški odbojkarji povedli z 1:0 in zadnjem četrtem nizu tega izgubili po vodstvu s 16:11 v podaljšani igri z rezultatom 28:26. Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Aljoša Bogožalec  16, Andrej Grut 14, Jakob Rojnik 11 in Gorazd Flisar 10; pri Mariborčanih se je odlikoval Miomir Crnjanski z 21.točkami.   Druga polfinalna tekma  bo v soboto  ob 19.uri v Murski Soboti, morebitna tretja  tekma, kajti za finale sta potrebni dve zmagi,    bo v Murski Soboti v nedeljo ob 18.