Domov

Šport

6 aprila 2018 Šport


V 31.kolu prve ciprske nogometne lige  je ekipa Pafosa  pred domačimi gledalci premagala ekipo Doksa Kotopija, ki   vodi v ligi za obstanek, z rezultatom 1:0. Za Pafos je vseh 90 minut igral tudi nekdanji nogometaš Mure in Maribora Erik Janža,

V prijateljski  mednarodni nogometni tekmi je drugoligaška ekipa Nafte 1903  s pomlajeno ekipo gostovala pri ekipi Nagykanizse  na Madžarskem in utrpela nepričakovan  poraz z rezultatom 2:0.  Nogometaši Nafte so tekmo na Madžarskem odigrali v okviru priprav za  sobotno tekmo na Ravnah na Koroškem z drugo ligaško ekipo Fužinarja. Gostitelji so bili boljši v prvem polčasu, ko so dosegli tudi oba zadetka preko Gyorgya Kovacsa in Adriana Penteka.

V četrti etapi mednarodne kolesarske dirke po Baskiji v Španiji je v   Lodosi  v dirki na čas, v kronometru, na 19,4 km dolgi progi,  zmagal 28 letni Trboveljčan Primož Roglič. Tropovski kolesar  31 letni Simon Špilak je osvojil 21. mesto, to mesto pa zaseda tudi v skupni uvrstitvi po štirih etapah. Do konca kolesarske dirke po Baskiji sta na programu še dve etapi, dirka pa bo končana v soboto.

V soboški medobčinski nogometni zvezi  sta bili  odigrani  tekmi 3. kola   v pokalnem  mladinskem tekmovanju.  V Križevcih na Goričkem je Vipoll iz Veržeja kar z 19:0 premagal Križevce. Na tekmi sta se s štirimi zadetki  za Vipoll odlikovala Luka Lukač in Robert Požonec. V drugi tekmi  je soboška Mura v Gornji Radgoni premagala mladince Radgone  z rezultatom 3:1. Za  Muro so dosegli zadetke: Luka Sočič, Kai Cipot in Luka Nemec, edini zadetek za Radgono je dosegel  Luka Škoda.

V zaostali rokometni tekmi 12. kola v drugi slovenski rokometni ligi za člane je v Radencih Kronos iz Logatca premagal radgonski Arcont z rezultatom  27:23. Za Arcont, ki je ob polčasu vodil  z rezultatom 16:12,   so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 11, Boštjan Šijanec 4 in Blaž Bratkovič 3 zadetke; pri Kronosu so  dosegli največ zadetkov: Gašper Hočevar 10, Iztok Jurkovič 5 in Andraž Jerebe 4 zadetke.

V polfinalnem  odbojkarskem tekmovanju   za dečke kategorije A je v Murski Soboti zmagala ekipa Osnovne šole Braslovče, ki je premagala Hoče z 2:0 in Osnovno šolo I  Murska Sobota prav tako z 2:0. V tekmi za drugo mesto je bila Osnovna šola Hoče boljša od Osnovne šole I iz Murske Sobote  z rezultatom 2:0.

V uvodnem 12. kolu prve radgonske lige v malem nogometu so bila odigrana samo tri srečanja, doseženi pa so bili naslednji rezultati:  Očeslavci – Bar Golob Lokavec 0:1, Podgrad – Spodnja Ščavnica 1:1  in  Kapela – Tiha voda  Gornja Radgona 6:1, ostala srečanja so bila preložena. Na lestvici vodi Kapela s 30.točkami na drugem mestu so Lomanoše, ki imajo 28 točk in na tretjem Spodnja Ščavnica  z 20.točkami.