V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

16 aprila 2018 Šport


Na 31. mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Ptuja so bili med 233  judoisti iz  šestih držav  zelo uspešni tudi pomurski judoisti.  Med mlajšimi člani  sta zmagala v svojih kategorijah Grega Novak in Narsej Lackovič iz ljutomerskega Partizana. Med mlajšimi članicami pa sta bili zmagovalki: Maša Štuhec iz Križevec pri Ljutomeru in Barbara Halas iz Ljutomera. Med mladinkami sta zmagali : Vita Kulčar iz Lendave in Maša Štuhec, ki je nastopila v dveh konkurencah. V kategoriji kadetov  je zmagal Blaž Küplen iz Murske Sobote med kadetinjami pa Vita Kulčar iz Ljutomera, ki je nastopala prav tako v dveh kategorijah. Med mlajšimi dečki  so si prva mesta v svojih težnostnih kategorijah priborili: Oskar Balažic in  Maj Drvarič oba iz Judo kluba Murska Sobota ter Rok Koprivica iz Kluba borilnih veščin Lendava in Gabrijel Lipič iz Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci. Med mlajšimi deklicami  so na Ptuju zmagale: Iva Küplen in Asja Benkič obe iz Murske Sobote, Sara Sep in Kluba borilnih veščin in Melisa Božič  iz Judo kluba Lendava. Moštveno so zmagali judoisti ptujske Drave, Murska Sobota je bila tretja, Lendava  sedma  in Ljutomerčani  deveti.

Z novo tekmovalno sezono so v  soboto in v nedeljo začeli tudi slovenski ribiči v državnih ligah.  V drugem kolu prve »A« državne lige  je v nedeljo  na Trojiškem jezeru pri Lenartu Ribiška družina Murska Sobota bila moštveno 11.ta. Med posamezniki sta se najbolje odrezala Miha Gjergjek in Tadeja Panker, ki sta bila v svojih sektorjih tretja. Na Ledavskem jezeru v Kraščih   je bilo tekmovanje v državni »B« ligi, kjer je Ribiška družina  Radgona s prvo ekipo bila tretja in z drugo ekipo  sedma. Posamično je zmagal v sektorju Andrej Cimerman iz druge radgonske ekipe, drugi je bil Damjan Tomažič in tretji Mihael Kukovec oba iz prve radgonske ribiške ekipe.

V Radencih je bilo po štirih tekmovalnih  dneh končano  moštveno državno prvenstvo v elektronskem pikadu, kjer je nastopilo 750 tekmovalcev iz 14 slovenskih regij. . V »A« skupini je zmagal Pikado klub Čuk iz Velenja, v »B« skupini je postal prvak  Pikado klub Čuk Obnova Stevanović  na odlično tretje mesto se je uvrstil Pikado klub Raj od Grada na Goričkem. V »C« skupini je postal prvak Pikado klub Alibi Ljutomer. Med ženskami je  moštveno zmagala ekipa Power teama iz Poljčan  tretji pa je bil Top Gun Teleing Gradnje iz Grlave.

V  9. kolu pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju  za ženske so bili doseženi naslednji rezultati: Bodonci – Beltinci 482:368, Puconci – Kobilje 426:400 in Črenšovci – Mačkovci 47 – 425. Posamično je bila najboljša Marta Kuzmič iz Bodonec s 106. podrtimi keglji. Na lestvici vodijo Puconci s 16.točkami. V moški konkurenci pomurske lige pa so igrali takole: Bodonci – Beltinci 426:399, Puconci – Kobilje  443:433 in Črenšovci – Mačkovci 502:482. Posamično je bil najboljši  Drago Marciuš iz Črenšovec s 114.keglji. Na lestvici vodijo Puconci s 14.točkami.

V 14.kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih so igrali takole:  Sobota – Klub malega nogometa mladih Odranci 5:2, Trnje – Tešanovci  6:2, Bakovci – Meteor Melinci 0:15, tekma Moravske Toplice – Dolnja Bistrica je bila preložena. Na lestvici vodi Trnje z 31.točkami, Dolnja Bistrica ima 19 točk in Tešanovci 19.