V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

16 februarja 2017 Šport


V portugalskem mestu Cascais se bo  jutri ob 10.uri začelo evropsko prvenstvo Challenge I  v dvoranskem hokeju za članice.   Slovenske prvakinje, hokejistke  Moravskih Toplic, bodo na Portugalskem  jutri ob 12.20 igrale prvo tekmo proti Akademiku iz Bolgarije in zvečer ob 17.20 še drugo tekmo proti  Mladosti iz Hrvaške. Iz Hokejskega kluba Triglav pa smo dobili sporočilo ,da je moška  ekipa predanovskega  Triglava,  kljub 7. mestu v Budimpešti z eno zmago proti Bolgarom , po sporočilu evropske zveze  ostala v skupini Challenge I.

V četrtfinale mednarodnega teniškega turnirja v  Dohi z nagradnim skladom 776.000 dolarjev se  je  uvrstila Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota  s soigralko Mario Jose Matinez Canchez  iz Španije, ki je  v uvodnem kolu premagala ameriško – britansko dvojico: Madison Brengle – Naomi Broady s 6:1 in 6:2.

 

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je v soboški Fazaneriji  tretje ligaška  Mura premagala  drugo ligaški Farmtech iz Veržeja s 4:1, ob polčasu je bil izid 1:0. Za Muro so dosegli zadetke: Alen Kozar, Rok Zorko, Filip Škvorc in iz 11 metrovke Amadej Maroša; za Farmtech je dosegel častni zadetek Matej Vok. V zadnjih dneh prestopnega roka  se je Mura za šest mesecev okrepila  z Darjanom Matićem iz Olimpije in Alešem Ajlecem , ki se vrača k Muri iz Avstrije. Nogometaše Farmtecha  je zadnji dan prestopnega roka okrepil Armin Dervišević iz Maribora med okrepitvami pa sta  tudi nekdanja mladinska reprezentanta:  Dejan Vokić in Bian Paul Šauperl.

 

Na Ravnah na Koroškem je bilo medobčinsko tekmovanje paraplegikov v biljardu. Med 21. tekmovalci iz celotne Slovenije so bili aktivi  tudi  tekmovalci Medobčinskega društva paraplegikov Prlekije in Prekmurja iz Murske Sobote. Najbolje na tretje mesto se je uvrstil Bojan Ciman, v polfinale turnirja pa se je uvrstil tudi Dušan Slana.

 

V 2. kolu tretjega dela v prvi slovenski košarkarski ligi za igralce starostne kategorije U – 17 je Radenska Creativ v Murski Soboti premagala Ljubljano z rezultatom 58:55. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Jan Copot 17, Luka Pojbič Kovačič 13 in Domen Ziško 11 točk; pri Ljubljančanih je David Nemanić zadel 22 točk.

 

Na 5. turnirju 2. državne severovzhodne lige v streljanju z zračno puško je v Ormoži zmagal domači Kovinar, Na drugo mesto so se  uvrstili Tišinčani  tretji so bili strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija, četrti Turniščani in peti petišovski Coal.   Posamično je zmagal Jan Šumak iz Kovinarja pred Petrom Koczorjem iz Coala in Mirkom Tenškom iz Janka Jurkoviča.