V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

17 aprila 2018 Šport


Na državnem prvenstvu v karateju verzije WKSA  Slovenije v Jarenini so se med 125 karateisti  odlično odrezali člani  Karate kluba Murska Sobota. V katah so bili zmagovalci med mlajšimi tekmovalci  Jurij Štefanec, Nicole Vučko, Gaja Šinko, Sara Ritlop in Blaž Križanič,  med kadeti je bil zmagovalec Tilen Jug, med veterankami Katarina Sluga, med člani Aleš Kuronja in med veterani Jernej Štefanec. V športnih borbah pa so v svojih težnostnih kategorijah   zmagali: Jernej Stvarnik, Sašo Mőrec, Nisa Kocet, Luka Šobak, Amadej Tušek, Kristjan Čerpnjak in Nino Ropoša.

 

Na  državnem turnirju v taekwodoju za slovensko lestvico je bil v Ljubljani znova uspešen Lendavčan Beno Misja, ki je premagal vse nasprotnike v svoji kategoriji. V  finalu je bil Beno Misja boljši od Jana Rihterja iz Dragon kluba Ljubljana z visokim  rezultatom 16:3.

Košarkarice Maribora za katere   uspešno igrata  dve soboški igralki so v  13. in 14. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice  dvakrat zmagale v gosteh in se  povzpele na četrto mesto na lestvici. V 13. kolu so Mariborčanke v gosteh premagale Grosuplje z rezultatom 56:55; na tej tekmi je Tina Cvijanović zadela 14 in Simona Kuzma 9 točk. V 14. kolu so bile Mariborčanke v Ljubljani  boljše  še od Aksona Ilirije z rezultatom 73:62. Tudi tokrat sta se izkazali Prekmurki: Simona Kuzma je zadela 19 in Tina Cvijanović 17 točk.

V 21.kolu prve slovenske kadetske nogometne lige je v Ljubljani na igrišču z umetno travo Interblock premagal kadete   Mure z rezultatom 2:0, soboški kadeti so na lestvici na osmem mestu, Interblock pa je na lestvici 11.ti.  V mladinski konkurenci  je bil Interblock boljši od Mure z 1:0, ki je edini zadetek prejela v 90.minuti iz 11 metrovke.  Interblock je na 11. in Mura na 14.mestu.

V  11.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 so igralke Telemecha GMT  Beltinci v Velesovem premagale Cerklje z rezultatom 3:0. Za Pomurke je dosegla dva zadetka: Albina Čizmazija in enega Vita Žolek.  Pomurke vodijo na lestvici s 33. točkami.

Na mladinskem posamičnem državnem prvenstvu v namiznem tenisu v Izoli so med 94 igralci iz 20 klubov  nastopili tudi štirje igralci  puconske Keme.  Najbolje se je odrezala v dvojicah med mladinkami Nuša Vogrinčič iz Keme,ki se  je s soigralko Živo Staniša iz Mute uvrstila na peto mesto. V posamični konkurenci je bila Nuša Vogrinčič uvrščena od  9. do 16. mesta.

V 22. kolu območne kegljaške lige je ptujska Drava v Radencih premagala Lendavo z rezultatom 4,5:3,5. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Jože Horvat 542, Janez Šimon 537 in Bojan Potočnik 535 kegljev; pri Ptujčanih se je odlikoval Robi Golob,ki je podrl 547 kegljev.