Domov

Šport

19 aprila 2018 Šport


V Murski Soboti je  na občnem zboru soboške športne zveze, ki jo vodi predsednik Andrej Gomboši , 22 delegatov ugodno ocenilo delo zveze v minulem letu. V soboški športni zvezi imajo 62 kategoriziranih  športnikov ob ugodni oceni  dela  pa tudi problemov v društvih ne manjka.  Na občnem zboru zveze  so podelili  tri plakete posameznikom za dolgoletno delo na področju športa, ki so jih dobili: Jože Husar iz Bakovec za delo na področju nogometa, Štefan Majc iz Murske Sobote za delo v strelskem športu in Franc Borovnjak za športno aktivnost  v Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije.  Prvič so podelili  tudi dve častni članstvi  Športne zveze Murska Sobota, ki sta šla v roke Danila Kacijana  iz Cankove predsednika soboške nogometne zveze in podpredsednika Nogometne zveze Slovenije  in Stanislava Šerneka iz Murske Sobote  rokoborskega sodnika ,ki je bil leta 2015 v Las Vegasu izbran  za najboljšega sodnika na svetovnem prvenstvu. O delu soboške športne zveze bomo poročali na Murskem valu še v oddaji nedeljsko športno popoldne.

V prvi odbojkarski tekmi končnice državnega prvenstva v borbi za tretje mesto v državi so v Kanalu odbojkarji Salonita Anhovega premagali Panvito Pomgrad iz Murske Sobote z rezultatom 3:0. Za  soboško ekipo so zadeli največ točk: Aljoša Bogožalec 15, Anadrej Grut 10, Gorazd Flisar 8 on Jakob Rojnik 6 točk; pri Salonitu Anhovem je dosegel Matic Vrtovec 21 in Dejan Čabarkapa 16 točk. Drugi tekma za tretje mesto bo v soboto ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti.

V Murski Soboti  so  zborovali, pod vodstvom predsednika Davida Horvata ,  tudi člani Atletskega kluba Panvita  iz Murske Sobote , ki bodo po  občnem zboru v prihodnje delovali z imenom Atletski klub Pomurje.  Do spremembe imena ni prišlo zaradi tega, da jim Panvita  v prihodnje ne bi pomagala več  s financami  ampak, da bodo z novim imenom lahko lažje  dobivali  sredstva za delo tudi  pri drugih organizacijah.

Soboški atletski klub je v letu 2017 doživel tudi kadrovske spremembe saj Radoslav Jokanović ni več trener v klubu. Kljub  kadrovskim in finančnim težavam  so soboški atleti v letu 2017 skupno osvojili 70 medalj od tega kar 30 na državnih prvenstvih v različnih kategorijah.

Mlade košarkarice Pomurja starostne kategorije U – 15 so včeraj v Ljubljani premagale  »A« ekipo Ježice z rezultatom 75:59. Za soboške košarkarice so največ točk k zmagi prispevale: Aneja Stojko 27, Mia Žekš in Blaža Čeh pa sta zadeli po 21 točk. Pri Ježici se je odlikovala Aliana Žitek z 22. točkami.  Z zmagi proti Ježici so se mlade košarkarice Pomurja uvrstile med štiri najboljše ekipe v državi.

V soboto in v nedeljo  bo tokrat izjemoma v telovadnici osnovne šole III  v Murski Soboti sklepni košarkarski turnir članic   mednarodne ekstra lige kjer bodo Pomurke ob 17.30 igrale proti lanski zmagovalni ekipi Ledite iz Domžal. V preostalem polfinalnem srečanju  se bosta že ob 15.uri pomerili ekipi novomeške Krke in Kranjske gore/Jesenic. V nedeljo bosta še tekmi zmagovalcev za prvo mesto in poražencev za tretje mesto, ti dve tekmi pa bosta v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti.

V 18.kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so bili doseženi naslednji rezultati: Mister baby Gederovci –  Dobel Rankovci 10:1, Krajna Vivat Černelavci  3:2,  Satahovci –  Tropovci/Tišina  1:6,  Černelavci – Kučnica Gerlinci  3:2, Borejci – Kupšinci  2:2, Krog –  Mladinec Murski Črnci  7:4 in Gradišče – Petanjci  1:4. Na lestvici v ligi za prvaka vodijo Borejci pred Krajno in Vivatom, v ligi za razvrstitev pa Krog pred Petanjci.