Domov

Šport

25 aprila 2018 Šport


Tretji dan svetovnega strelskega pokala v Changwonu  v Južni Koreji je nastopil z lovsko puško šibrenico  tudi Boštjan Maček, dvakratni prekmurski olimpijec  iz Bodonec, član Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote.  Maček je  bil po prvem dnevu uvrščen na osmo mesto,  ob  koncu pa je s 117.  zadetki osvojil 21. mesto in štiri zadetke zaostal za finalnim nastopom najboljših šestih strelcev.

Jutri ser bo v Tel Avivu začelo evropsko prvenstvo v judu na katerem bo za slovensko reprezentanco nastopilo 13 tekmovalcev. Med udeleženci prvenstva bo tudi lanski evropski podprvak  Adrijan Gomboc iz Rakičana, ki bo nastopil v kategoriji do 66 kg. Gomboc je bil lani član celjskega kluba z Dežele Sankaku, letos pa je član Judo kluba Bežigrad s katerim je v Puconcih letos že osvojil tudi naslov članskega državnega prvaka.

Plesni klub Zeko iz Murske Sobote je na 7. pokalnem turnirju v modernih tekmovalnih plesih  v Brežicah osvojil skupno  štiri medalje. Drugo mesto je osvojila v breakdancu mala skupini, Rok Mihalič pa je osvojil drugo mesto v posamični konkurenci med mladinci. Tretji mesti sta si priplesala Jak Slekovec  v hip hopu med člani  in Tim Babnik v breakdancu v članski konkurenci. Blizu medalje je bil tudi Filip Kovačič, ki je bil v breakdancu med člani četrti.

 

V nadaljevanju slovenske lige v hokeju na travi so v Moravskih Toplicah igralci predanovskega Triglava premagali  Moravske Toplice z rezultatom 6:3. Za Triglav so dosegli po dva zadetka: Tomaž Panker, Nejc Potokar in Peter Marin. Za Moravske Toplice pa je Dejan Küčan dosegel dva zadetka in Emil Hari enega.

V 15.kolu Goričke lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati: Domanjševci – Matjaševci 6:1, Gornji Petrovci – Isyp Šalovci 3:0, Hajduk Adrijanci –  Dolenci  2:1, Lucova – Stanjevci 10:3, Pizzerija Kučan  Križevci – Carioke Markovci 2:6, Srebrni breg Martinje  – Inter Dolič  4:1, Neradnovci – Čepinci  9:2. Na lestvici vodijo Neradnovci z 42,točkami sledita pa Gornji Petrovci, ki imajo 37 in Matjaševci s  33 točkami