Domov

Šport

26 aprila 2018 Šport


V telovadnici osnovne šole  I v Murski Soboti je bil včeraj finalni turnir državnega prvenstva v odbojki za učenke osnovnih šol, kjer je med tremi finalistkami osvojila naslov državnih prvakinj  Osnovna šola I  Murska Sobota v postavi: Ajda Kuhar, Nika Horvat, Laura Meško, Gaja Kuhar, Eva Klement m Vita Belec, Lana Kuhar, Sara Aster,   Tiara Ošlaj in  Zoja Vőrőš. Sobočanke pod taktirko Davorina Čeleša so premagale  drugo uvrščeno Osnovno šolo  prof. dr. Josipa Plemlja z Bleda  in  Osnovno šolo 8 talcev Logatec obe  z 2:0. Zraven prvega mesta  je imela soboška ekipa v Gaji Kuhar tudi najboljšo igralko, Vida Belec je bila najboljša obrambna igralka in Ajda  Kuhar najboljša podajalka.

V Radencih  je bilo  včeraj na 25 metrskem bazenu pomursko prvenstvo osnovnih šol v plavanju.  V štafeti 8 x 50 metrov prosto  je zmagala Osnovna šola Radenci v postavi: Iva Štefanec, Tit Šimundić, Zala Podlesek in Grega Ritonja druga je bila Osnovna šola III Murska Sobota v postavi: Kai in Dea Borovič, Mia Žekš in Aleksander Toplak tretja pa Osnovna šola II Murska Sobota v postavi: Ven Šavel, Vita Škarabot, Niko Kovačič in Deja  Ošlaj .Med registriranimi plavalkami na 50 metrov prosto je zmagala Staša Korpič pred Lauro Beo Burjan obe iz III. soboške osnovne šole; med plavalci pa je  zmagal  Grega Ritonja iz Radenec pred Kaiem Borovičem iz Osnovne šole III Murska Sobota. Med neregistriranimi plavalci pa sta bila zmagovalca: Tit Šimundič in Zala Podlesek oba iz Osnovne šole Radenci.

V prvi  etapi mednarodne kolesarske dirke  po Romandiji  je na 167 km dolgi progi   zmagal  Španec  Omar Fraile v času 4:03,42. Prekmurec Simon Špilak, član ruske Katjuše je na cilj prikolesaril v času zmagovalca in osvojil  16. mesto.

Na kolesarski dirki za slovenski pokal v Dragatušu je nastopil v kategoriji mlajših mladincev Luka Jablanovec , član Kolesarskega kluba Tropovci in zasedel solidno 11. mesto. Jablanovec letos nastopa prvič v kategoriji mlajših mladincev.

Peti dan svetovnega strelskega pokala , ki poteka v Južni Koreji v mestu Changwonu je Robi Markoja  iz Gomilice  z malokalibrsko puško v trojnem položaju osvojil 65. mesto.  Jasmina Maček iz Bodonec  je v mešanih dvojicah s Tomažem Blazinškom dosegla rezultat 132 tarč kar je bilo dovolj za končno 26. mesto.

Včeraj je zelo pester tudi nogometni program.  V 25.kolu 2. slovenske nogometne lige je  soboška Mura v gosteh z zadetkoma Luke Bobičanca in Arpada Vaša premagala Roltek Dob z rezultatom 2:1.  Ilirija je bila v Veržeju boljša od gostiteljev z rezultatom 2:1; edini zadetek je za Veržej dosegel Adnan Ahmetović. Nafta je v Lendavi premagala  Rogaško s 4:1 ob treh zadetkih  Marka Roginića in enim Leona Luštka. Na lestvici vodi Mura s 65.točkami, Nafta na drugem jih ima 53 in Veržej na 16. mestu 13 točk.

V  3. slovenski nogometni ligi so bile na programu tekme 21. kola, igrali pa so takole: Polana – Avto Rajh Ljutomer 3:0, Odranci – Radgona 1:0, Čarda Martjanci – Grad 0:3, Črenšovci – Rakičan 4:2, Tromejnik Kuzma . Lušt Beltinci 0:3 , Turnišče – Bogojina 2:0 in Radenska Slatina – Hotiza 0:3. Na lestvici vodijo Odranci s 50.točkami pred Beltinčani, ki imajo 49 točk in Polano, ki je zbrala 45 točk.

15 –  kratni  državni prvak v motokrosu Sašo Kragelj  v letih  od 1991 do  2008  doma iz Radizela  bo jutri ob 10.uri na motokros progi v Mačkovcih pripravil  učno uro motokrosa za mlade tekmovalce. Učna ura bo v petek  trajala med 10. in 15.uro, zanjo pa je prijavljenih že 15 tekmovalcev, druga šola motokrosa v Sloveniji bo  26. maja v Orehovi vasi.