V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport

29 aprila 2018 Šport


V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke po Romandiji je Tropovčan  Simon Špilak član ruske Katjuše dosegel doslej najboljši rezultat. V dirki na čas na 9,9 km dolgi progi je Špilak  z zaostankom minute in 43 sekund osvojil deseto mesto. Po treh etapah je zdaj Špilak na 12. mestu, za vodilnim Trboveljčanom  Primožem Rogličem zaostaja minuto in 59 sekund. Danes imajo kolesarji na programu  četrto etapo dolgo 149,2 km.

V polfinalni ženski nogometni tekmi slovenskega pokala so dekleta Telemacha GMT Beltinci v Ljubljeni izločile iz pokala državne prvakinje igralke Olimpije z rezultatom 5:3.  V rednem delu je bil izid 1:1, v izvajanju 11 metrovk pa je bila pri Beltinčankah junakinja vratarka Zala Meršnik ,ki je ubranila tri 11 metrovke. Za Beltinčanke je med igro zadela Anja Prša, iz 11 metrovk pa so bile strelke: Anja Prša, Kaja Korošec, Špela Rozmarič in Sara Makovec. Za Olimpijo je zadela Sobočanka Manja Rogan in Maruša Sevšek, igrala pa je za Olimpijo tudi Tjaša Tibaut. Finale slovenskega pokala bo 30. maja, ko se bodo varovanke Nuše Ladinek pomerile za naslov prvaka z Radomljami.

Končano je bilo mednarodne tekmovanje v avstrijski dodgeball ligi, kjer so med 14. ekipami sodelovali  z mešano ekipo tudi člani Kluba  Dodgeball Pomurja iz Murske Sobote in zasedli solidno šesto mesto.

V prvenstveni tekmi v hokeju na travi so slovenski prvaki Lipovci, po popravilu igrišča z umetno travo prvič zaigrali uradno tekmo.  Lipovci so premagali Moravske Toplice z rezultatom 4:1. Za Lipovce sta dosegla zadetka predsednik kluba Franc Maučec in kapetan ekipe Martin Mesarič; za Moravske Toplice je dosegel časni zadetek Dejan Küčan. Ob slovenski ekipi se pripravljata za evropsko prvenstvo, kajti Lipovci  bodo v Chalengu II igrali od 17. do 20. maja v Lipovcih m  Moravske Toplice pa bodo v istem času  v Helsinkih  nastopile  na prvenstvu Chalenge  IV.

Na 4. teku z naslovom Markoton v Markovcih so med 592. tekači tekli tudi pomurski tekači. V teku na 10 km dolgi progi je bil  Aleš Zver iz Odranec  v času 33,04 tretji in Dejan Preindl  iz Bratonec oba iz Atletskega kluba Panvita Murska Sobota šesti. V absolutni ženski konkurenci je na 10 km tekla tudi Jožica Šiftar iz Gornje Radgone in bila v času 50,22  uvrščena na 28. mesto.

Na kvalifikacijskem strelskem turnirju za uvrstitev v prvo »B« državno ligo v streljanju s standardno zračno puško v Trzinu  je ekipa Športno strelskega društva  Murska Sobota v postavi  Jure Sočič, Tomaž Kerčmar in Patrik Farkaš osvojila  prvo mesto in se prvič  uvrstila v prvo državno ligo. Na drugo mesto so se uvrstili strelci Dušana Poženela iz Rečice, tretji pa so bili strelci Gornje Radgone.

V Kamniku je bilo območno tekmovanje v dvoranskem balinanju – bocci  na katerem so bili uspešni tudi tekmovalci Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. Najbolje se je odrezal v kategoriji BC – 2 Bojan Poredoš, ki je bil drugi, peti pa je bil Željko Flisar. V kategoriji BC l je  bil peti Mitja Horvat, v kategoriji  BC – open pa je bil drugi Timotej Šooš in deveti Robert Kuzma.

V švedskem Darmstadu bo od nedelje 29. aprila do 6. maja moštveno evropsko prvenstvo v  namiznem tenisu na katerem bo sodelovala tudi slovenska reprezentanca. Član slovenske izbrane vrste  je tudi Jan Žibrat doma z Mote, sicer član Namiznoteniškega kluba Sobota. Na lanskem evropskem prvenstvu so slovenski igralci  osvojili tretje mesto, kar je bil izjemen uspeh.

V prvi radgonski medobčinski ligi v malem nogometu  je vodilna Kapela premagala Črešnjevce z rezultatom  5:2, druge Lomanoše so bile boljše od Bara Golob iz Lokavca  s 5:0. Tretja na lestvici Tiha voda iz Gornje Radgone pa je visoko premagala Očeslavce  kar z 12:1.

V  19.kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini je vodilna Krajna premagala  Kupšince s 5:1, drugi Borejci so bili boljši od   Dobla iz  Rankovec  z 10:0 , tretji Mister baby iz Gederovec pa  je premagal Vivat iz Černelavec z rezultatom 2:1.