V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

29 aprila 2018 Šport


Na kegljišču Vikenda v Radencih je bil včeraj mednarodni kegljaški dvoboj invalidov Murske Sobote in ekipe Oziv iz Avstrije. Moštveno so v  moški in ženski konkurenci  zmagali soboški invalidi. V ženski konkurenci je zmagala Zorjana Kurbos, druga je bila Martina Ropoša in tretja Anica Pajek vse iz soboškega društva. V moški konkurenci je zmagal Jožef Martinuzzi, drugi je bil Evgen Dervarič in tretji Silvester Martinuzzi vsi iz Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota.  Na tekmovanju so sodelovali z moško in žensko ekipo tudi gostje  iz Sombotela na Madžarskem, ki pa so tekmovali v posebni  upokojenski kategoriji.

Na Ledavskem jezeru v Kraščih na Goričkem je bila včeraj  prva tekma  v športnem ribolovu za letošnje državno prvenstvo veteranov na kateri je sodelovalo 60 ribičev iz celotne Slovenije.  Moštveno je zmagala Ribiška družina Ptuj pred Brežicami in Koprom. Največ pomurskih ribičev je tekmovalo za Ribiško družino Koper kjer je bil  posamično Zoran Vidic drugi, Željko Mavrič četrti in Štefan Černjavič 11. Za Ribiški družino Majšperk pa je tekmoval Miro Matjašec in se uvrstil na 10. mesto.

Na mednarodni kolesarski dirki po Romandiji je v četrti etapi na 149 km dolgi progi zmagal Jakob Fuglsang iz Danske v času 4:18,48. Simon Špilak se je v etapi z zaostankom petih minut in 31 sekund uvrstil na 37. mesto.  V skupni uvrstitvi vodi Trboveljčan Primož Roglič, Simon Špilak je na 30. mestu, Kristjan Koren pa je na 94. mestu.

V tretji nogometni tekmi na 15. pokalu narodov v Italiji je ženska  reprezentanca U – 16  Združenih držav Amerike premagala reprezentanco Slovenije z rezultatom 6:0.  Za slovensko izbrano vrsto so igrale tudi igralke Ženskega nogometnega kluba  Telemach GMT Beltinci: Lili Sofija Balažic, Albina Čizmazija in Ema Horvat.

V 29.kolu v prvi slovenski nogometni ligi je Maribor včeraj premagal kranjski Triglav z rezultatom 2:1. Oba zadetka za Maribor pa je dosegel Luka Zahović, za Mariborčane pa je vseh 90 minut igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, Dare Vršič iz Segovec  pa je ostal med rezervami.

Nogometaši  Celja pa so premagali Domžale z rezultatom 2:1. Za Celjane je igral v drugem polčasu tudi Mitja Lotrič z Vaneče.

V 26.kolu v drugi slovenski nogometni ligi so prijetno presenečenje pripravili nogometaši Veržeja, ki so v gosteh premagali Rogaško z 1:0. Za Veržej je dosegel zmagoviti zadetek iz 11 metrovke Adnan Ametović že v  3. minuti srečanja.

V 22. kolu v 3. slovenski nogometni ligi  je Avto Rajh Ljutomer premagal Radensko Slatino s 4:0. Za Ljutomerčane je dosegel dva zadetka Miha Rakovec po enega pa Žiga Šumak in Tine Celec. Polana pa je v Gornji Radgoni visoko premagala Radgono s 5:0. Za Polano je dosegel tri zadetke Mitja Šemen po enega pa sta dodala: Rok Vori in Samo Žalik.

V nižjih nogometnih ligah so bili doseženi naslednji rezultati: Aqua Ižakovci – Serdica Kleparstvo Šinko 0:3, Bakovci – Dokležovje 6:0, Kema Puconci – Križevci 2:1 , Apače – Šalovci 1:1 in Mostje – veterani Nafte 5:2.

Na 14. Pečarovskem teku, prvem v letošnjem tekmovanju za pomurski rekreativni pokal,  je med člani na 7,1 km dolgi progi zmagal Iztok Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci, drugi je bil Tomaž Sraka od Grada in tretji Franjo Kolarič iz Tekaške sekcije Radenske. Med članicami je na 5,8 km dolgi progi zmagala Karin Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci pred Pavlo Forjan iz Doma starejših Rakičan. Drugi tek za pomurski pokal bo v soboto 12. maja v Murski Soboti.

V  predzadnjem kolu v 2. slovenski rokometni ligi za člane je Pomurje v Murski Soboti premagalo ekipo Moškanjci/ Gorišnica z rezultatom 35:25. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Gregor Gregorec 13, Boštjan Žižek Cvetko 9 in Mitja Kozelj 7 zadetkov; za gostje je Žan Ozmec dosegel 6 zadetkov.

V 16.kolu pomurske lige v malem nogometu  na travnatih igriščih so bili doseženi naslednji rezultati: Teleing Razkrižje – Dolnja Bistrica 1:5, Čarda Martjanci – Odranci  5:2, Moravske Toplice – Tešanovci 2:7, Sobota – Bakovci 0:3 in Trnje – Melinci 10:0. Na lestvici vodi Trnje s 37.točkami.