Domov

Šport

30 aprila 2018 Šport


Na dvodnevnem mednarodnem odbojkarskem turnirju  mlajših kadetinj v Umagu na Hrvaškem so mlade odbojkarice Ženskega odbojkarskega kluba Sobota s trenerjem Davorinom Čelešem dosegle s prvim mestom izjemen mednarodni uspeh. Prvi dan turnirja so Sobočanke premagale ekipe Azzuro iz Gorice, I. ekipo Ljubljane in Koper vse z rezultatom 2:0. Drugi dan odbojkarskega turnirja so   bile mlade odbojkarice Sobote   v polfinalu   boljše od gostiteljskega Umaga  v finalu pa je Sobota  še drugič premagala italijanske Azzure  obe ekipi z 2:0. Že konec tedna v soboto 5. in nedeljo 6. maja bodo soboške odbojkarice sodelovale v Braslovčah  sodelovale   na polfinalnem turnirju državnega prvenstva.

Končana je bila večdnevna kolesarska dirka po Romandiji. V zadnji etapi dolgi 181,1 km je zmagal Pascal Ackerman iz Nemčije, Simon Špilak  iz Tropovec se je v zadnji etapi uvrstil na 65. mesto. Na dirki je postal skupni  zmagovalec 27. letni Trboveljčan Primož Roglič, 31 letni Simon Špilak, ki je na tej dirki v svoji karieri bil dvakrat zmagovalec in trikrat drugi pa se je tokrat moral zadovoljiti s 30. mestom.

Na mednarodnem teniškem WTA turnirju v Stuttgartu  se  Andreja Klepač  iz Teniškega kluba Murska Sobota uvrstila v ženskih dvojicah s Španko  Mario Jose Martinez Sanchez ni uspela uvrstila v finale tega tekmovanja. V polfinalu sta bili od slovensko španske dvojice boljši Američanka Raquel Atawa in Nemka Anna Lena Grőnefeld z rezultatom v nizih 7:5 in 6:3.

Na četrti tekmi za pokal Strelske zveze Slovenije v trapu v  Ilirski Bistrici so sodelovali tudi člani Športno strelskega društva gornja Radgona.  V odsotnosti soboških strelcev zaradi sodelovanja na svetovnem pokalu v Južni Koreji je zmagal Matjaž Lepen iz Kungote, med Radgončani je bil najboljši Tadej Kostanjevec na petem mestu, Milan Svetec je bil  13, in Milan Pelcl se je uvrstil na 18, mesto.  Soboški strelci so manjkali v Ilirski Bistrici ker sta bila Jasmina in Boštjan Maček na tekmi svetovnega pokala v Južni Koreji, mladi Boštjan Maček pa si je poškodoval nogo.

Na zadnji nogometni tekmi za 15. pokal narodov je v Italiji ženska reprezentanca   Anglije  kategorije U – 16  v tekmo za peto mesto premagala Slovenijo z rezultatom 4:0. Za slovensko selekcijo, ki jo je vodila Tina Kelemberger  so igrale tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Telemcah GMT Beltinci:  Albina Čizmazija,  Lili Sofija Balažic  in Ema Horvat. Prvo mesto na turnirju so osvojile Američanke, ki so premagale v finalu Japonke s 5:0, tretje Norvežanke pa so bile boljše od četrtih Italijank z rezultatom 6:5.

V 15.kolu soboške medobčinske  veteranske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati:  Borejci – Nemčavci  3:4, Noršinci – Bakovci 2:4, Rakičan – Čarda Marjanci  5:4, Mladost Pertoča – Sebeborci 0:6 in Rogašovci – Old boys Murska Sobota 5:2. Na lestvici vodijo, kljub drugemu porazu v ligi,  nogometaši ekipe Old boys iz Murske Sobote z 39.točkmi drugo Dokležovje  ima 33 in tretji Rogašovci so zbrali  28 točk podobno kot jih imajo tudi Sebeborci na četrtem mestu med 12. ekipami.