Domov

Šport

1 maja 2018 Šport


Slovenska članska ženska odbojkarska reprezentanca bo prihodnji ponedeljek 7. maja v Mariboru začela s pripravami za nastop na letošnjih sredozemskih igrah v Španiji. Italijanski selektor slovenske reprezentance Alessandro Chiappini je na širši seznam 19 deklet izbral tudi 18 letno Ljutomerčanko  Veroniko Mikl igralko Ženskega odbojkarskega kluba Roto Kema Puconci.  Miklova je  že drugič povabljena v reprezentanco saj je tudi  lani dobila povabilo  za nastop v tretjem kolu kvalifikacij za svetovno prvenstvo na Nizozemskem.

Slovenska reprezentanca v tradicionalnem karateju je sodelovala na dvodnevnem  mednarodnem   Grand prixu v mestu Hradec Kralove na Češkem. Med 450 karateisti iz osmih držav je bila slovenska reprezentanca za katero so tekmovali tudi člani Karate kluba Tromejnik iz Kuzme  zelo uspešna  in  osvojila štiri medalje. V katah sta osvojili prvi mesti Emilija Martinuzzi iz Tromejnika in Aljaž Gornik iz Ljubljane v borbah. Drugo mesto si je priborila v dveh kategorijah tako v katah kot v borbah Clarissa Rošker iz Karate kluba Tromejnik. Na tretje mesto se je uvrstil v borbah Jernej Gornik iz Ljubljane, blizu medalje na peto  mesto pa se je uvrstil  Renej Fujs iz Karate kluba Tromejnik.

Na dveh mednarodnih kolesarskih dirkah v bližini Dunaja je na 125 km dolgi progi sodeloval Dušan Hajdinjak iz Športnega društva Team turbo Tropovci. Na prvi dirki na  čas je v absolutni konkurenci Hajdinjak osvojil 15. mesto,  v svoji starostni kategoriji M – 40 pa je bil peti. Na dirki okrog Nežiderskega jezera pa je v absolutni konkurenci osvojil sedmo mesto v svoji starostni kategoriji pa se je uvrstil na prvo mesto.

V 13. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice so  v  Mariboru  gostje iz Slovenskih Konjic premagale  Mariborčanke z rezultatom 58:43. Za Mariborčanke  sta zadeli največ točk Prekmurki:  Tina Cvijanović 7 in Simona Kuzma 12 točk; pri gostjah iz Slovenskih Konjic se je odlikovala Živa Božičević z 20.točkami.  Na lestvici vodijo Celjanke s 56.točkami, Mariborčanke na četrtem mestu pa so zbrale 40 točk.

V  11.kolu pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju za člane so bili doseženi naslednji rezultati: Murska Sobota – Kobilje 498:431, Bodonci – Mačkovci 444:442 in Puconci – Črenšovci 467:424. Posamično sta bila najboljša Jože Kučan in Ciril Grah iz Murske Sobote, ki sta podrla po 109 kegljev. Na lestvici vodijo Puconci pred Bodonci in Mačkovci. V ženski konkurenci  so igrali takole: Murska Sobota – Kobilje 478:483, Bodonci – Mačkovci 439:403 in Puconci – Črenšovci 472:429. Posamično se je odlikovala Zdenka Uljančić iz Kobilja s 111. podrtimi keglji. Na lestvici  vodijo Puconci pred Kobiljem in Bodonci.

V 10. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu sta bila dosežena naslednja rezultata: Tromejnik Kuzma – Monošter 3:0,  Slovenska vés – Srebrni breg Martinje  3:0 .tekma med Gornjimi Slaveči in Gornji Petrovci pa je bila preložena. Na lestvici vodi Tromejnik z 20.točkami,  Slovenska vés jih ima 16 in Monošter 13 točk.

V 20.kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so igrali takole:  Kupšinci – Mister baby Gederovci 1:0, Černelavci – Satahovci 1:3, Dobel Rankovci – Vivat Černelavci  1:5, Borejci – Krajna 6:2, Petanjci – Krog 2:3, Tropovci/Tišina – Mladinec Murski Črnci 2:4 in Gradišče – Kučnica Korovci 5:2.  Na lestvici vodijo Borejci s 41.točkami pred Krajno, ki jih 40 , Mister baby iz Gederovec na tretjem mestu pa ima 37 točk.