V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

6 maja 2018 Šport


Na mednarodnem plavalnem mitingu  v Lentiju na Madžarskem  so med 105 plavalci iz Madžarske in Slovenije lep uspeh dosegli mladi člani Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci. Staša Korpič je osvojila zlato medaljo na 100 metrov prsno in srebrno na 100 metrov prosto. Domen Bogdan in Brina Mauko pa sta osvojila drugi mesti na 100 metrov prosto in 100 metrov hrbtno.  Do srebra je priplavala tudi  Laura Bea Burjan na 100 metrov prosto.  Na tretje mesto   so se uvrstili Jan Horvat na 100 metrov prsno ter  Grega Ritonja in Maja Nemec na 100 metrov prosto.  Na prvem plavalnem tekmovanju  je bila tretja 6 letna Katarina Hozjan na 33,33 metrov prsno.

Na mednarodnem sprint triatlonu, 750 metrih plavanja, 23 km kolesarjenja in 5 kilometrih teka je v Grossteinbachu v Avstriji  med 135 triatlonci  v absolutni konkurenci zasedel 23. mesto v svoji kategoriji  in tretje mesto v svoji kategoriji  MK 40  Sebastjan  Gergorič iz Murske Sobote.

Na 35. mednarodnem tekmovanju za slepe in slabovidne  v steznem kegljanju  v Postojni je v kategoriji vida B – 4 osvojila prvo mesto Jelka Orban iz Murske Sobote, članica Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota ,ki je podrla 705 kegljev.

V Nagyatadi na Madžarskem so na mednarodni tekmi judoistov za pokal Csurgo bili zelo uspešni judoisti Kluba borilnih veščin Lendava. Prva mesta so si priborili: Lana Škraban, Sara Sep, Štefan Bogdan, Rok Mujdrica in Nikolas Foschini.  Drugo mesto si je priborila Veronika Horvat, tretji pa je bil Teo Bogdan.

Na 10. odprtem prvenstvu v skokih na veliki prožni ponjavi v Ljubljani so bili izjemno uspešni tekmovalci Društva za športno rekreacijo s sekcijo za športno gimnastiko iz Murske Sobote. Med  mlajšimi deklicami je zmagala  Maša Fartelj, druga  je bila Eva Horvat. Med starejšimi deklicami je bila druga posamično Luna Lončar, med mladinkami pa je zmagala Aleša Polanšček, druga pa je bila Lara Erniša. Moštveno  so zmagale mladinke v postavi: Lara Erniša, Maja Čopi, Aleša Polanšček in Ana Stančin. Soboške tekmovalke   so zmagale moštveno še med mlajšimi deklicami, druga pa se bile v kategoriji starejših deklic.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika  se  je z ekipo  Vinko Bežan, Jože Babič in Robert Ivanič, na strelišču v Mačkovcih,  odlično odrezalo med 400 ekipami  na polfinalni tekmi severovzhodne Slovenije v streljanju z vojaško puško M 48 saj so strelci iz Dobrovnika moštveno zasedli tretje mesto. Med ostalimi pomurskimi ekipami so bili Črenšovci šesti. Posamično je bil med pomurskimi strelci Vinko Bežan  iz Dobrovnika  z 89. krogi šesti, Tomaž Ciglar iz Črenšovec pa s 87 krogi deveti.

V drugem kolu prve slovenske lige vzhod v streljanju na glinaste golobe v Ormožu je zmagala ekipa Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote v postavi: Boštjan Maček, Evgen Pap in Denis Pojbič z 203. zadetki, drugi je bil Ormož z 202. zadetkoma tretji pa so bili Radgončani v postavi: Dani Šmid, Milan Pelcl in Tadej Kostanjevec s 192. zadetki. Posamično je  zmagal Boštjan Maček, tretji je bil Radgončan Dani Šmid in četrti Denis Pojbič.

Na Ptuju je bilo pokalno tekmovanje  v kicbksingu v vseh kategorijah. Člani soboškega kluba so nastopili v dveh disciplinah. V kick lightu sta bila zmagovalca med starejšimi kadetinjami Lea Berke  in Luka Bodanec med člani.  V kategoriji point fighting v kategoriji deklic pa sta zasedli drugi mesti  v  svojih kategorijah: Aneja Glažar in Kim Kuzmič, vsi iz Kickboksing kluba Murska Sobota.

cof

V zadnjem kolu 2. slovenske rokometne lige sta obe pomurski ekipi ostali brez zmag.

V Gorišnici je ekipa Moškanjci/ Gorišnica premagala radgonski Arcont z rezultatom 33:24 ob polčasu je bil izid  tesen 15:14. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht, Matevž Žunič po 7 in Mihael Kolbl 6 zadetkov. Pri gostiteljih se je z 9 zadetki odlikoval Blaž Geč.

Izjemno priložnost  so zapravili rokometaši Pomurja iz Murske Sobote ki so v Logatcu izgubili proti  Kronosu ,ki je na devetem mestu z rezultatom:  29:22. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Marko Štumpf 6, Gregor Gregorec 4 ter Jernej Hedl in Aljaž Hameršek po 3; pri Kronosu je  Gašper Hočevar dosegel 8 zadetkov.

Naslov prvaka v ligi je osvojil Mokerc Ig z 38.točkami, druga je Ajdovščina kljub  porazu v zadnjem kolu s 27.točkami tretje pa je Pomurje s 25.točkami. Radgonski Arcont se je uvrstil na 11. mesto s šestimi točkami.

V  27.kolu druge slovenske nogometne lige je v prleško prekmurskem derbiju v Veržeju Nafta  iz Lendave premagala Veržej z rezultatom 5:3 čeprav je Veržej v 60. minuti tekme vodil s 3:2. Za  Veržej je dosegel dva zadetka Adnan Ahmetović od tega enega iz 11 metrovke  , iz kazenskega strela  je za Veržej zadel  še Jan Grmek.  Za Nafto je dosegel dva zadetka: Stjepan Oštrek od tega enega iz 11 metrovke, po en zadetek za Nafto pa so prispevali še: Denis Cekovski, Vedran Vinko in Mateo Monjac.

Nogometaši Mure  iz Murske Sobote  so  prav zdaj ob 12.30 pred televizijskimi kamerami v Novem mestu začeli tekmo proti tamkajšnji Krki.

V  23.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod so Črenšovci kar s 4:0 premagali vodilni Lušt Beltince, Radgona pa je bila boljša od Avto Rajha Ljutomer z 2:1. V preostalih nižjih nogometnih ligah pa so igrali takole: Cven – Hodoš 1:4,Mostje – Bistrica 1:2, Čentiba – Dobrovnik 0:3 ter veterani Turnišča – Renkovci 1:5.