Domov

Šport

8 maja 2018 Šport


Na dvodnevni mednarodni kolesarski dirki  v kraju Jevičko na Češkem je  z osem člansko  slovensko kolesarsko  reprezentanco mlajših mladincev nastopil   kot najmlajši član reprezentance  Luka Jablanovec član Kolesarskega kluba Tropovci.  Med  128. kolesarji se je Luka Jablanovec  iz Tropovec  na dirki , ki je imela štiri etape,  uvrstil  na  61. mesto. Reprezentanca Slovenije je  med 21. ekipami osvojila drugo mesto, zmagala pa je italijanska ekipa Ili Giorgi.  V Kolesarskem klubu  Tropovci pa se že pripravljajo za letošnji 22. kolesarski maraton Občine Tišine, ki bo v Tropovcih v nedeljo 20.maja.

Pikado zveza Slovenije in Pikado klub Pinocchio sta v Ivanjkovcih pripravila 16. kadetsko in mladinsko državno prvenstvo v elektronskem pikadu, kjer so se odlični odrezali pomurski igralci. Med kadeti posamično  je zmagal Rok Heric iz Športnega društva Lo-Ko Logarovci, med kadetinjami pa je osvojila naslov državne prvakinje Katarina Hanjšek iz Top Gun Grlave. Moštveno je med kadeti zmagal  Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem in med kadetinjami  Top Gun z Grlave. Med mladinkami je postala državna prvakinja Tjaša Mihelič iz Top Guna, med mladinci pa je najboljši v Sloveniji  Štefan Šarkezi iz Pikado kluba Dado iz Serdice. Moštveno je med  mladinci in mladinkami zmagal Pikado klub Top Gun Grlava.

Na tretji dirki državnega prvenstva v motokrosu, ki je bila  na progi Škedenj pri Slovenskih Konjicah  na  1500 metrov dolgi progi   je v kategoriji do 85 ccm zasedel peto mesto Anej Ilić, član Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote. V kategoriji do 125 ccm je za soboško društvo tekmovala tudi Vanesa Umschaden, ki je zasedla šesto mesto. Po treh dirkah državnega prvenstva v  Prilipah, Zaboku in Škednju je Anej Ilič v kategoriji do 85 ccm na solidnem tretjem mestu.

V prvenstveni tekmi slovenske lige v hokeju na travi so slovenski prvaki  Lipovci gostovali v Moravskih Toplicah in tam premagali gostitelje z rezultatom 4:0. Za  Lipovce je dosegel dva zadetka Bolgar Petar Katovski po enega pa sta k zmagi ekipe, ki se pripravlja za evropsko prvenstvo Challenge II v Lipovcih, , dodala še Franc Maučec in Martin Mesarič.

Na polfinalnem turnirju  državnega prvenstva v odbojki za starejše dečke, ki je bil v Murski Soboti , je zmagala ekipa Salonita Anhovo iz Kanala pred Panvito Pomgradom iz Murske Sobote s trenerjem Bojanom Novakom, tretji je bil Žužemberk in četrto Hoče.

Mladi soboški odbojkarji so  premagali Žužemberk  z 2:1, izgubili so dvoboj proti  zmagovalni ekipi Salonita Anhovega z 2:1 ter bili tudi v drugem srečanju boljši od Žužemberka z 2:1.  Posebna komisija  je na polfinalnem turnirju državnega prvenstva   za najboljšega organizatorja  igre nagradila Nikija Vrbnjaka in za najboljšega blokerja Dina Vinkoviča, oba iz soboške odbojkarske ekipe. Igralci Panvite Pomgrada so se tako z drugim mestom uvrstili na finalni turnir državnega prvenstva, ki bo 20. maja.

sdr

V 17.kolu pomurske lige v malem nogometu  na travnatih igriščih so igrali takole: Tešanovci – Čarda Martjanci  4:4, Odranci – Teleing Razkrižje  2:6, Športno rekreacijsko društvo Sobota – Meteor Melinci 3:1 in Bakovci – Moravske Toplice 9:4, ekipi Trnja in Dolnje Bistrice sta bili prosti. Na lestvici vodi Trnje s 40.točkami pred Dolnjo Bistrico, ki jih ima 33,  na tretjem mestu pa so Tešanovci z 29.točkami.