V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

17 februarja 2017 Šport


V prvem srečanju na tridnevnem  evropskem prvenstvu Challenge I v dvoranskem hokeju so v portugalskem mestu Cascais bolgarske prvakinje igralke Akademika  iz Sofije premagale slovenske prvakinje igralke Moravskih Toplic z rezultatom 3:0, ob polčasu je bil izid  2:0. V času naših poročil  ob 17.10 igrajo hokejistke  Moravskih Toplic že drugo  današnjo tekmo in to proti Dowlaisu iz Walesa. Prvenstvo na Portugalskem bo trajalo do nedelje 19. februarja.

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju je bil opravljen žreb  polfinalnih parov ženskega pokala. V nedeljo 12. marca se bo Olimpija v Ljubljani pomerila z ekipo Teleinga GMT  Beltinec, v drugem polfinalnem srečanju  se bosta srečala: Rudar Škale in Ankaran. Finale slovenskega ženskega pokala bo tudi letos v Kopru in sicer v sredo 31. maja.

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Lendava  je bil opravljen žreb polfinalnih parov za pokalno tekmovanje.  V torek 2. maja se bodo tako pomerili: Čentiba – Nafta 1903 in Hotiza Odranci.  Datum finalne pokalne nogometne  še ni določen.

V tretjem krogu državnega prvenstva v mali odbojki so mladi igralci Panvite Pomgrada iz Murske Sobote v Šempetru pri Celju zasedli drugo mesto in se uvrstili med osmih  najboljših ekip v državi. V uvodni tekmi na turnirju je ekipa Maribora premagala Panvito Pomgrad z rezultatom 2:0. V preostalih dveh srečanjih pa je Panvita Pomgrad bila najprej boljša od  Hoč  z rezultatom 2:1 in nato še od SIP Šempetra prav tako z rezultatom 2:1.

V zaostalem srečanju 14. kola prve slovenske namiznoteniške lige  za člane je aktualna slovenska prvakinja Krka v Novem mestu premagala Interdiskont z Raven na Koroškem z rezultatom 5:1. Edino zmago za Korošce je v dvoboju osvojil Pucončan Mitja Horvat, ki je premagal Tilna Cvetka z rezultatom 3:1. Na prvoligaški lestvici vodi Krka iz Novega mesta z 28. točkami na drugem mestu je puconska Kema s 26.točkami in na tretjem Interdiskont, ki je zbral 18 točk. Ligaško tekmovanje v prvi ligi se bo nadaljevalo  v soboto 11.marca.

V  16.kolu območne  kegljaške lige Podravja in Pomurja so v Radencih igralci Nafte premagali III. ekipo Ceršaka z rezultatom 6,5:1,5. Za Nafto so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 563, Bojan Potočnik 544 in Jože Horvat 517 kegljev. Pri Ceršaku je Marcel Hauc podrl 547 kegljev.