Domov

Šport

10 maja 2018 Šport


V danskem mestu Arhus  je  na strelskem tekmovanju za evropski pokal  s puško velikega kalibra v trojnem položaju  3 x 20 standard   reprezentanca Slovenije v postavi: Rajmond Debevec iz Olimpije , Robi Markoja  iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča in Dušan Ziško  iz Strelskega društva Kolomana Flisarja iz Tišine  zasedla prvo mesto z novim državnim rekordom 1729 krogov kar je štiri kroge boljše od starega rekorda.  Slovenski strelci so bili izjemni tudi v posamični konkurenci  saj je Rajmond Debevec s 579.krogi zasedel drugo mesto, Robi Markoja je bil s 576.krogi tretji in Dušan Ziško s 574.krogi četrti. Danes imajo strelci na Danskem še strelsko  tekmo   3 x 40 proste izbire in  60 metrov leže.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota so bile včeraj na programu  tri  četrtfinalne  pokalne nogometne tekme.  Največ zanimanja je bilo za tekmo v Murski Soboti, kjer je  drugoligaška Mura premagala tretjeligaško ekipo Lušta Beltinci s 4:0. Zadetke za Muro so dosegli:  Luka Bobičanec, Rok Sirk, Matic Maruško in Nino Kouter.  Veržej je bil boljši od Radenske Slatine s 5:1. Za Veržej sta po dvakrat zadela: Adnan Ahmetović in Jan Germek enkrat pa Marko Maučec; za Radensko Slatino je zadel Žiga Sečko. Grad   je v gosteh premagal Bogojino s 5:0. Za Grad sta po dvakrat zadela Dejan Belna in Tadej Marič enkrat pa Nikolas Buček Huber. Zadnja  pokalna tekma med Avto Rajhom  Ljutomerom in Puščo  je na programu danes.

V  polfinalni nogometni tekmi mladinskega pokala Nogometne zveze Slovenije je na igrišču v Bakovcih Aluminij iz Kidričevega premagal  mladince Mure z rezultatom 2:1. Za Aluminij sta dosegla zadetka iz 11 mertovke Nik Marinšek in Filip Jauk; za Muro je dosegel častni zadetek Sebastjan Šlak. V drugem polfinalu so Domžale v Kranju premagale kranjski Triglav in tako sta finalista  pokala Domžale in Aluminij.

V zaostalem srečanju 15.kola 3. slovenske nogometne lige, vzhod  Črenšovci – Avto Rajh Ljutomer, ki je bila  2. maja  zaradi dežja prekinjena pri izidu   0:1,  so Ljutomerčani dobro izkoristili preostalih 20 minut tekme in zmagali s 4:0. Za Ljutomerčane je dosegel tri zadetke Primož Panič enega pa je dodal Primož Munda.  Na lestvici po nepopolnem  23. kolu še vedno vodi Polana s 54.točkami pred Odranci, ki jih imajo 53, Beltinčani s tekmo manj so na tretjem mestu zbrali 52 točk,  Ljutomerčani imajo na četrtem mestu 44 točk. Zaostala tekma Lušt Beltinci – Grad, ki je bil v 74. minuti pri izidu 1:1 prekinjena bo njen preostanek odigran v sredo 16. maja  ob 18.uri v Beltincih.

V Ljubljani je bil tretji turnir Badmintonske zveze Slovenije za mlade igralce  starostne kategorije U – 11 med katerimi so bili tudi člani Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave.  Med dečki posamično  je Nikita Pešehonov osvojile tretje mesto, pri deklicah  je bila druga  Iva Koša. V dvojicah sta Anel Pahor in Nikita Pešehonov zasedla drugo mesto.  V kategoriji deklic  sta v dvojicah bili najboljši in zmagali brez poraza  : Kaja Litrop in Iva Koša.

V  prvi Gorički ligi malega nogometa za naslov prvaka so  v derbiju kola vodilni Neradnovci  utrpeli poraz od drugih Gornjih Petrovec  z rezultatom 4:2. Tretji na lestvici Domanjševci pa so premagali Šulince s 4:2. V ligi za razvrstitev od 9.mesta dalje pa so vodilni Čepinci  igrali v  derbiju kola proti drugi Pizzeriji Kučan iz Križevec 2:2,  tretji Hajduk iz Adrijanec pa je  visoko premagal Isyp Šalovce  s 7:1.