V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

17 maja 2018 Šport


V zaostalem srečanju  15.kola v 3. slovenski nogometni ligi ,vzhod je bilo ekipi Lušt Beltinci dovolj  le 16 minut tekme da so premagali  Grad z rezultatom 3:1. Tekma je bila zaradi  slabega vremena 2. maja v 74. minuti pri izidu 1:1  prekinjena, včeraj pa so nogometaši po novih pravilih odigrali še preostalih 16 minut srečanja.  Za  Lušt Beltince so dosegli zadetke Jernej Trstenjak iz 11 metrovke  ter Mitja Mauko in Tadej Apatič; za Grad je dosegel zadetek Damir Fujs. Na lestvici zdaj sami vodijo Beltinčani z 58.točkami pred  Odranci, ki imajo 56 točk na tretjem mestu pa je Polana zbrala 54 točk.

V drugi polfinalni pokalni  nogometni tekmi na območju Medobčinske nogometne zveze Lendava je Turnišče po 11 metrovkah premagalo Črenšovce z rezultatom 7:6, v rednem delu je bil izid 2:2. Za  Turnišče je dosegel dva zadetka: Erik Lutar, po enega pa so dosegli: Ludvik Horvat, Aleš Vrbančič, Aleksander  Koren, Aljoša Kovač in David Županič; za Črenšovce pa so dosegli zadetke: Nikolaj Biro dva ter Saša Treska, Matej Kapun, Sašo Kociper in Martin Tompa.  V finale sta se uvrstili ekipi Nafte in Turnišča, kraj in  datum finalne tekme pa še ni določen .

Danes se je začela v Postojni kolesarska dirka okoli Slovenije na 1223 km dolgi progi na kateri sodelujejo ultramaratonski kolesarji. Med udeleženci dirke so tudi člani pomurske ekipe:  Ocean Orchids Cycling team  iz Dobrovnika v postavi: Simon Gjerkeš, Rok Horvat, Robert Kardinar in Boštjan Kouter.  V posamični konkurenci bo kolesaril tudi pomurski kolesar Boštjan Nemec.  Jutri zvečer, v petek okrog 21.ure,   se bodo kolesarji ustavili tudi v Moravskih Toplicah.

Na teniških igriščih v Murski Soboti  je na teniškem turnirju mladih od 8. do 15 leta starosti sodelovalo tudi  20 mladih  igralcev iz Pomurja.  Med člani teniške akademije ITP Murska Sobota je bila najboljša Zoja Zadravec Vidovič, ki je zmagala v  midi tenisu pred Jakobom Cugütom. V kategoriji tenis 10 pa je zmagal Sergy Malchenko iz Maribora pred Zojo Zadravec Vidovič, ki je nastopila v dveh kategorijah. V  mini tenisu je zmagal Mark Škundrič, in med 13 letniki Jaka Rodošek oba iz Maribora.

Na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah sta  na  golf turnirju BMW Selmar  2018 v bruto točkah   zmagala: v moški konkurenci  Lovro Horvat  iz Zagreba in  ženski Lana Malek iz Velenja.  V neto točkah v »A« skupini je zmagal Borut Benko drugi je bil Uroš Flisar oba iz Golf kluba Moravske Toplice. V »B« skupini   je  bil drugi Igor Banič in v »C« skupini je bila druga Tara Rožman, oba iz moravskotopliškega kluba.  V Moravskih Toplicah  se je danes začelo tridnevno mednarodno amatersko prvenstvo za moške in ženske in tekma za pokal narodov na katerem sodeluje 130 golistov   iz 13 evropskih držav.  Tekmovanje v Moravskih Toplicah bo trajalo tudi v soboto.

V 18.kolu prve  medobčinske radgonske lige v malem nogometu je  vodilno Lomanoše  premagalo  tretjo na lestvici Tiho vodo iz Gornje Radgone z visokim rezultatom 15:3, druga Kapela je  premagala ekipo Šenekarja  iz Spodnjih Ivanjec z 8:5.  V  drugi ligi  je vodilna Radenska  premagala Zoro iz Zbigovec  s 7:1, druge Police so bila boljše od Lokavca  s 4:1 tretji Grabonoš  pa je premagal  Porkys iz Žepovec s  4:2. V tretji radgonski ligi  malega nogometa je vodilni Vrček iz  Murščaka igral 4:4 proti Ivanjševski slatini, drugi Mahovci pa so premagali tretji Vrabel  iz Šratovec kar s 7:0.

Na  ribniku Podgrad pri Gornji Radgoni je na 4.  ribiškem tekmovanju za naslov Lutverškega ribiškega carja 2018   zmagal   12 letni  Rafael Küplen iz Kamovec pri Lendavi, ki je ulovil  5,6 kg težko ribo. V skupnem ribiškem tekmovanju je zmagal Danilo Kavčič iz Gornje Radgone z 28,1 kg ulovljenih rib, drugi Rudi Dobaj je imel na tehtanju 27,4 kg rib in tretji »ribiški car za leto 2018« je imel na tehtanju 25,2 kg ulovljenih rib.