V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport

24 maja 2018 Šport


V drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva v namiznem tenisu je aktualna državna prvakinja Krka v Novem mestu premagala puconsko Kemo z rezultatom 5:0 in se uvrstila v finale državnega prvenstva saj je Krka dobila tudi prvo tekmo v Puconcih s 5:3.   Kema ,ki je tako izpadla iz nadaljnjega tekmovanja , je tokrat igrala brez Bojana  Ropoše, priložnost pa sta dobila mlada igralca: Luka Norčič in Damjan Zelko.  V drugem polfinalnem dvoboju   je Maribor  v Ravnah presenetljivo premagal  ekipo Interdiskonta z rezultatom 5:4.  Pri Mariborčanih se je odlikoval 49 letni Gregor Komac s tremi zmagami, pri Interdiskontu pa je Pucončan Mitja Horvat osvojil dve zmagi. Zdaj čaka Mariborčane in Ravenčane še tretja tekma.

Na območju murskosoboške nogometne zveze sta bili   polfinalni pokalni nogometni tekmi. V Murski Soboti je Mura premagala Veržej  z 9:0. Za Muro je dosegel tri zadetke Luka Šušnjara, po dvakrat sta zadela: Sebastjan Šlak in Alen Kozar po zadetek pa sta dosegla še: Žan Karničnik, Nino Kouter. Pri Gradu na Goričkem  je Grad šele po 11 metrovkah premagal Avto Rajh Ljutomer s 6:5. Redni de tekme ,  po vodstvu Ljutomerčanov z 2:0,   je bil končan brez zmagovalca z izidom 2:2. Za Grad so dosegli zadetke: iz igre Damir Fujs in Dejan Belna in iz 11 metrovk pa : Nemanja Stošić, Dejan Belna, Nino Bernjak in Nikolas Buček Huber; za Ljutomerčane  sta iz igre zadela: Niko Kardinar in Tine Celec in iz 11 metrovk Primož Munda, Alen Brumen in Primož Mlinarič. V finale sta se tako uvrstili soboška Mura in Grad, finalna  pokalna tekma pa bo na programu na začetku nove tekmovalne sezone.

Mlade odbojkarice Murske Sobote v kategoriji starejših deklic so v Braslovčah osvojile na finalnem turnirju državnega prvenstva tretje  mesto v državi. V uvodni tekmi je Sobota  izgubila proti zmagovalni ekipi Nove KBM Branik iz  Maribora z 2:0 , v tekmi za tretje mesto pa je Sobota premagala Vital iz Ljubljane z 2:1. Na finalu je bila najbolj borbena igralka  Gaja Kuhar . V Grosuplju pa je  bilo tekmovanje v mini odbojki za deklice, kjer sta nastopili dve pomurski ekipi.  Prvo mesto in tako peto mesto v državi je osvojilo Grosuplje, Sobočanke so se uvrstile na šesto mesto po zmagah  proti  Neptunu iz Kanala z 2:1 in proti  puconski Roto Kemi z 2:1, ki je bila osma.

Lovsko društvo Dobrovnik je pripravilo na domačem strelišču  meddruštveno tekmovanje  v streljanju na glinaste golobe.  Moštveno je zmagala Velika Polana z 32. zadetki, drugi je bil Dobrovnik z 29. in tretja Lendava z 28.zadetki. V posamični  konkurenci je zmagal Tadej Ritlop iz Velike Polane s 17.zadetki. Po dveh tekmah vodijo lovci Velike Polane pred Dobrovnikom in Lendavo.

V Veliki Polani je bila  prijateljska nogometna tekma med selekcijo Nogometne šole Mure U 13 in selekcijo U – 13 Medobčinske nogometne zveze Lendava , ki so jo dobili mladi naraščajniki Mure s 3:2. Za Muro so dosegli zadetke: Vid Štefanec, Nejc Slokan in Marc Ropoša; za lendavsko selekcijo pa sta bila strelca zadetkov: Žiga Ozbetić in Sven Lebar.

Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Murska Sobota, ki ima sedež na soboški medobčinski nogometni zvezi in ta čas združuje 39 aktivnih nogometnih sodnikov bo v začetku junija pripravilo seminar za nove nogometne sodnike.  V soboški sodniški  organizaciji imajo tudi mednarodnega sodnike in sicer  mednarodnega pomočnika Roberta Vukana, ki bo sodil  na svetovnem prvenstvu ter dve mednarodni pomočnici Stašo Špur in Tanjo Vrabel. Več o sodniškem seminarju bomo spregovorili na Murskem valu v oddaji nedeljsko športno popoldne.