Domov

Šport

27 maja 2018 Šport


V Ljutomeru je  Ženski odbojkarski klub Ljutomer v dveh telovadnicah  odlično pripravil tretji Dan Pomurske odbojke na katerem je sodelovali okrog 300 odbojkarjev iz obeh bregov reke Mure. Bila so odigrana številna odbojkarska srečanja.  Veterani Prekmurja so bili boljši od veteranov Prlekije z 2:1, veteranke Prlekije pa so premagale Prekmurje z 2:0. V mlajših kategorijah so v mini odbojki zmagale Sobočanke, v mali odbojki Panvita Pomgrad, v skupni kategoriji deklic in dečkov je zmagala Murania iz Lendave, med kadetinjami pa  so bile najboljše Sobočanke podobno kot pri članicah.

V  zadnjem kolu 2. slovenske nogometne lige je v Lendavi Nafta 1903 premagala Jadran Dekane  z rezultatom 6:0 a je bila zmaga premalo za drugo mesto, kajti  Drava je bila boljša od Brežic s 4:0 in je tako osvojila drugo mesto.  Nafta je  osvojila tretje mesto v ligi.  Za Nafto so v Lendavi dosegli zadetke: Vedran Vinko 3, Mateo Monjac, Bence Grabant in Marko Roginić, ki postal  tudi prvi strelec  druge slovenske lige.

Veržej je po vodstvu z 2:0 proti Brdom na koncu tekmo izgubil s 4:2. Za Veržej sta dosegla zadetka: Patrick Kolar Robnik in Jure Volmajer.  Nogometaši Veržeja se poslavljajo od druge lige.

Mura , prvakinja  lige in že nova članica prve slovenske lige,   je gostovala v Kranju in tam premagala Zarico s 5:0. Za Muro je dvakrat zadel Matic Maruško po enkrat pa Sebastjan Šlak, Nino Kouter in Amadej Maroša.

V zadnjem kolu 3. slovenske nogometne lige vzhod je Lušt Beltinci pred 700 gledalci   z zmago proti Polani  s 4:2 samo  potrdil prvo mesto in  uvrstitev v kvalifikacije za drugo slovensko ligo., kjer se bodo pomerili z Bledom.  Za  Beltinčane so dosegli zadetke: Luka Ciglarič 3 ter Jan Kristl in Jernej Trstenjak iz 11 metrovke; za Polano je dvakrat zadel Matjaž Vogrinec. Še ostali rezultati tretje slovenske lige, vzhod:  Avto Rajh Ljutomer – Turnišče 4:2, Tromejnik Kuzma – Črenšovci 3:3, Radenska Slatina – Čarda Martjanci 0:3, Hotiza – Odranci 1:1, Bogojina – Radgona 2:1  in Rakičan – Grad 2:2. Naslov prvaka je osvojil Lušt Beltinci s 64.točkami, drugi so Odranci, tretja Polana oba s 57. točkami, Ljutomerčani so na četrtem mestu zbrali 49 točk.

Preglejmo še izide v nižjih nogometnih ligah: Renkovci – Malibu Kapca 0:3, Lipa – Apače 2:0, Pušča – Tišina 4:1, Roma Vanča vas – Šalovci  8:2.

V 16. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 so igralke Telemacha GMT Beltinci v Bratoncih premagale ravenski Fužinar z 10:1. Za Beltinčanke je dosegla tri zadetke Tia Vaupotič,  po dva Luana Zajmi  in Melisa Žužič in po enega :  Vito Žolek, Eva Hamler in Albina Čizmazija.

V tretji tekmi končnice državnega prvenstva v namiznem tenisu so  igralci Maribora v Ravnah na Koroškem premagali Interdiskont s 5:4 in se s skupnim rezultatom 2:1 uvrstili v finale, kjer se bodo pomerili z novomeško Krko.  Za koroški Intediskont je igral tudi Pucončan Mitja Horvat in osvojil dve zmagi.

V Murski Soboti je  bil 12. kolesarski maraton BTCiklin na katerem je  na treh progah kolesarilo 115 kolesarjev. Najstarejša kolesarka je bila 74 letna Anja Heric in najstarejši kolesar 67 letni Franc Škof oba iz Murske Sobote. Najbolj številčna skupina je bila iz Ocean  Orhids iz Dobrovnika z 12. kolesarji. Najštevilčnejša družina je bila družina Erjavčevih z Gašperjem Marušo Katarino, Veroniko , Metko in Boštjanom.  Kolesarji so imeli na voljo tri dolžine prog in sicer 44, 27 in 15 km dolgo progo.

Na državnem prvenstvu v športnem ribolovu za invalide na reki Savi pri Sevnici  so tekmovali tudi člani Društva paraplegikov Prlekije in Prekmurja iz Murske Sobote. Naslov državnega prvaka med invalidi  v kategoriji sede je osvojil Slavko Dunaj, na tretje mesto pa se je uvrstil Silvester Križanič.

Na  18. mednarodnem atletskem mitingu v Slovenski Bistrici  so sodelovali tudi pomurski atleti. Najbolje se je  med pionirji v teku na 60 metrov uvrstil Gal Skledar iz Atletskega kluba Pomurje, ki je v času 7,51 osvojil drugo mesto. V skoku v daljino je Nino Celec od Grada, član Atletskega  kluba Slovenska Bistrica, preskočil 729 cm kar je bilo v močni mednarodni konkurenci dovolj za sedmo mesto. Ria Grof je bila v teku na 200 metrov v času 26,23 deseta.

V Domžalah je bilo  odprto državno prvenstvo v atletiki  za veterane v disciplini  metalskega peteroboja.  Tekmovalci so metali kladivo, disk, kopje, kroglo in giro, ki je enkrat težja od kladiva.  Na tretje mesto se je uvrstil  Zdravko Mauko – Magi doma iz Melov član Športnega društva Radenci.

Na 9. nočnem teku v Celju je med 152, tekači na 10 km dolgi progi Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci zasedel drugo mesto.

Na 34. teku okoli Trojiškega jezera ,ki se letos prvič točkuje tudi na pomurski pokal , je med člani na  10,8 km dolgi progi zmagal  Simon Malek Kuzmi  iz Svet Trojice, drugi je bil Iztok Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci in tretji Danilo Magdič iz Atletskega kluba Ormož .  Med članicami na 10,8 km dolgi progi je zmagala Martina Potrč pred Mojco Vrabel  obe iz Svete Trojice  tretja pa je bila Karin Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci.