Domov

Šport

30 maja 2018 Šport


Danes je v Goriških Brdih in v Mariboru začelo 5. evropsko prvenstvo vinarjev  v nogometu na katerem sodeluje osem nogometnih reprezentanc. Danes je reprezentanca Slovenije v Mariboru odigrala dve srečanji, prvo proti  Švici je dobila s 3:0 drugo proti lanski evropski podprvakinji Nemčiji pa je izgubila z rezultatom 2:0. V preostalih srečanjih »A« skupine je Nemčija premagala Madžarsko z 2:1, Madžarska pa Švico z rezultatom 6:0. Jutri bo v tretjem kolu predtekmovanja ob 10.30  bo Slovenija igrala še proti Švici in samo zmaga prihaja v poštev za napredovanje v polfinale evropskega prvenstva. Sicer pa bodo  v petek na igriščih v Bakovcih, Beltincih in Rakičanu na programu   polfinalne tekme in srečanja za uvrstitev od  5. do 8. mesta.  Tekma za tretje mesto in prvo mesto bo v soboto v soboški Fazaneriji.

Na kasaških dirkah v Šentjerneju prvič letos člani Kasaškega kluba Ljutomer  v šestih dirkah niso osvojili nobenega zmage. Najbolje se je odrezal med Prleki Vito Šadl iz Veržeja, ki je  v prvi dirki z Demperjem vozil za Kasaški klub Stožice in zasedel prvo mesto. Šadl je bil uspešen tudi v drugi dirki ,kjer je z La Bello, ko je vozil za Kasaški klub Šentjernej,  zasedel drugo mesto. V peti dirki pa je bila tretja Rebeka III na vajetih Branka Puharja člana Kasaškega kluba Ljutomer.

Na  6. mednarodnem plavalnem mitingu v Celovcu  so med  336. plavalci iz Avstrije in Slovenije sodelovali tudi člani Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci s trenerko Barbaro Kus. V močni mednarodni konkurenci se je   najbolje odrezala v svoji starostni kategoriji  Staša Korpič, ki je bila četrta na 50 metrov prosto, v tej disciplini je bila Tinka Car šesta in Laura Bea Burjan sedma.

Na meddruštveni dirki v motokrosu  v Žireh je v kategoriji do 85 ccm tekmoval  med rekreativci tekmoval tudi  Anej Ilić iz Hrastje Mote član Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote. Ilić je  na 1300 metrov dolgi progi z motorjem KTM kljub dvakratnemu padcu na težavni progi  bil v prvi dirki  četrti in v drugi  dirki drugi ter se skupno uvrstil na tretje mesto.

Na finalu državnega prvenstva osnovnih šol s prilagojenim programom v nogometu ki je  v Mariboru je Osnovna šola IV iz Murske Sobote v polfinalu premagala  Ljubljano, v finalu pa so bili od soboške IV osnovne šole boljši nogometaši Vrhnike. Drugo mesto nogometašev IV osnovne šole Murska Sobota predstavlja izjemen uspeh.  Sicer pa bo Murska Sobota ta  petek gostiteljica  finalnega tekmovanja v atletiki za učence osnovnih pol s prilagojenim programom, kjer se gostitelji nadejajo odličnih rezultatov.

V prvi Gorički ligi malega nogometa so v  20.kolu igrali takole: Neradnovci – Domanjševci 7:1, Gornji Petrovci – Lucova 7:6, Carioke Markovci – Srebrni breg Martinje 3:3 in Šulinci Matjaševci 0:3. Na lestvici vodijo Neradnovci s 54.točkami. V drugi Gorički ligi malega nogometa  pa so igrali: Pizzerija Kučan Križevci v Prekmurju – Inter Dolič 5:1, Čepinci – Hajduk Adrijanci 1:1 in Dolenci – Isyp Šalovci 7:2, Stanjevci so bili prosti. Na lestvici vodi Pizzerija Kučan Križevci, ki je zbrala 24 točk.

Pa še to; danes ob 17.30 bodo igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci na Kodeljevem igrale finalno tekmo za naslov pokalnega prvaka Slovenije proti Radomljam. Beltinčanke s trenerko Nušo Ladinek bodo oslabljene brez kartonirane Špele Rozmarič, tekmo pa  bo ob 17.30 mogoče spremljati  tudi v neposrednem televizijskem prenosu. Škoda da bo moška finalna nogometna tekma med Aluminijem in Olimpijo na programu danes zvečer ob 20.15 v  ljubljanskih Stožicah.