V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

31 maja 2018 Šport


Na Kodeljevem je bila   finalna nogometna tekma za pokal Nogometne zveze Slovenije. Igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci , pod taktirko trenerke Nuše Ladinek,   so prepričljivo s 3:1 premagale Radomlje  in osvojile  osmi pokalni naslov v Sloveniji   v zgodovini kluba pa   tretji zaporedni naslov.  Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Tjaša Nemec, Vita Žolek in Sara Makovec, častni zadetek za Radomlje je dosegla Tia Vrhovnik.

Na 5. evropskem prvenstvu vinarjev v nogometu,  je Mariboru je reprezentanca Slovenije  v tretji tekmi predtekmovanja  premagala Madžarsko z rezultatom 1:0 in se uvrstila v polfinale.  Prva polfinalna tekma med Slovenijo in Češko bo jutri ob 10.uri v Športnem parku v Beltincih, druga polfinalna tekma med Nemčijo in Italijo pa bo jutri ob 10.uri  v Bakovcih.  Tekma za  tretje mesto  bo  v soboto ob 13.uri v soboški Fazaneriji, tekma  za naslov evropskega  prvaka pa ob 15.30 prav tako v Murski Soboti.

Na mednarodnem tekmovanju z malokalibrsko puško v Nagykanizsi  je med devetimi ekipami moštveno zmagala gostiteljska Nagykanizsa drugi je bil Zalaegerszeg in tretje Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Igor in Blaž Makari in Timotej Plahut. Med ostalimi pomurskimi ekipami je bilo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika  četrto in petišovski Coal peti, Črenšovci  so se uvrstili na šesto mesto. Posamično je zmagal Szilard Horvath iz Nagyknizse, najboljši slovenski strelec je bil  Franc Car  iz  dobrovniškega Jezera , Igor Makari iz Murske Sobote je bil osmi in Tomaž Ciglar iz Črenšovec deveti.

Na državnem prvenstvu v badmintonu  v Medvodah  v starostni skupini U – 11 sta  v mešanih dvojicah  Lendavčana Iva Koša  in Nikita Pešehonov osvojila naslov državnega prvaka. Posamično je Iva Koša zasedla drugo mesto;  s Kajo Litrop vsi iz Badmintonskega kluba Mladost pa sta zasedli drugo mesto. Nikita Pešehonov je bil tretji  posamično ;  v moških dvojicah pa se je z Anelom Pahorjem uvrstil na  drugo mesto, kar je lep uspeh mlade badmintonske generacije v Lendavi.

V drugem kolu državne lige v športnem ribolovu  Zveze paraplegikov Slovenije je na Ptuju zmagala ekipa Društva paraplegikov Podravja, drugi so bili  tekmovalci Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote  v postavi:  Franc Borovnjak, Venčeslav  Bezjak in Slavko Dunaj, na tretje mesto  so se uvrstili ribiči Jugozahodne Štajerske iz Slovenske Bistrice. Posamično je  bil v »B« sektorju najboljši Slavko Dunaj s 7,9 kg ulovljenih rib, v sektorju »A« je Franc Borovnjak s 6,7 kg zasedel drugo mesto, Silvester Križanič in Leon Jurkovič pa sta v sektorju »C » zasedla četrto in peto mesto.

V   25.kolu Ravenske lige v malem nogometu za prvaka so vodilni  Borejci premagali  Mister baby iz Gederovec s 4:2, tretji na lestvici Vivat iz Černelavec pa je premagal Kupšince s 3:2. V preostalem srečanju je  Krajna premagala Dobel iz Rankovec  z 8:3. V ligi za razvrstitev od 7. do 14. mesta je vodilna ekipa: Tropovci/Tišina  premagala Satahovce  z 8:1, drugi na lestvici Krog je premagal Mladinec iz Murskih Črnec  s 6:1  tekma med tretjo Kučnico iz Korovec in Černelavci pa je bila preložena.