V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

1 junija 2018 Šport


V športnem parku v Beltincih je danes   v polfinalni  tekmi  na 5. evropskem prvenstvu vinarjev v nogometu  reprezentanca Slovenije premagala  reprezentanco Češke z rezultatom 3:2. V drugi polfinalni tekmi v Bakovcih je bila Nemčija boljša od Italije s 4:0. V tekmi za končno peto mesto je v Beltincih Madžarska premagala Portugalsko z rezultatom 3:1, v Rakičanu  je bila v tekmi za sedmo mesto Švica boljša od Avstrije z rezultatom 3:1.  Jutri ob 13.uri bo v soboški Fazaneriji  nogometna tekma med Italijo in Češko za tretje mesto;  v velikem finalu pa bo ob 15.30 reprezentanca Slovenije igrala proti reprezentanci Nemčije za naslov evropskega prvaka.

Nogometaši Polane, člani tretje slovenske nogometne lige, vzhod, ki so v minuli tekmovalni sezoni dosegli s tretjim mestom največji tekmovalni uspeh so se razšli s trenerjem članske ekipe Slobodanom Djurićem iz Murske Sobote. Uprava kluba je sporočila, da je najbolje, da gre vsaka stran svojo pot, Polančani bodo tako za  novo sezono  iskali novega nogometnega trenerja.

Na 4.  mednarodnem nočnem  atletskem mitingu v Varaždinu so člani atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote  osvojili dve medalji. Med članicami je v teku na 800 metrov Urška Martinec z osebnim rekordom 2:18,07 zasedla tretje mesto.  Nika Grof je bila v teku na 400 metrov četrta v času 12,75 in enajsta v teku na 200 metrov v času 26,24. V teku na 100 metrov je nastopila v Varaždinu tudi Natalija Pavlinjek, ki je bila peta v času 13,33 in 16.ta na 200 metrov v času 27,64. Med pionirkami je bila v teku na 60 metrov  tretja v času 8,66 ; Zala Matjašec pa je bila četrta v času 8.68.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Parizu je v prvem kolu Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota  v ženskih dvojicah s Španko Jose Mario Martinez Sanchez  premagala tretji nosilki: avstrijsko – kitajsko dvojico: Monique Adamsczak – Yafan – Wagng z rezultatom 6:0 in 6:4.

Na kasaških dirkah v Budimpešti  je v osmi dirki  na 1800 metrov dolgi progi zasedel drugo mesto Paolendry Like, ki ga je  za  Kasaški klub Stožice vozil Marko Slavič iz Ključarovec. Na tretje mesto  v isti dirki  se je uvrstil Tar Stars na vajetih Janka Sagaja iz Kasaškega kluba Ljutomer. Oba  kasača sta tekla kilometrski čas 1:14,3.

V prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa so vodilne Lomanoše premagale Podgrad s 7:2. Druga na lestvici Kapela je  izgubila od  ekipe Bar Golob iz Lokavca z 2:0 tretja Tiha voda iz Gornje Radgone pa je bila poražena od   Stavešinec s 5:4. V drugi radgonski ligi malega nogometa  je vodilna Radenska tesno premagala Grabonoš s 4:3, druge na lestvici Police  so premagale Lešane s 3:1 tretji Porkys iz Žepovec pa je igral proti Negovi 4:4.  V tretji radgonski ligi malega nogometa  je vodilni Vrček iz Murščaka  utrpel poraz od radgonskega Dinama  z rezultatom 8:5, drugi Segovci so premagali Ivanjševsko slatino s 6:1,  tretji Mahovci pa so bili boljši od Neja bara iz Lomanoš s 5:2.