V etru
Vedro v dobro jutro
Domov

Šport

6 junija 2018 Šport


Na 50. vojaškem  svetovnem prvenstvu v streljanju  v švicarskem Thunu sta za  slovensko strelsko reprezentanco  nastopila tudi Robi Markoja iz  Gomilice član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča  in Dušan Ziško iz Murske Sobote član Strelskega društva Koloman Flisar Tišina. Prvi dan tekmovanja s puško velikega kalibra s standardno puško v trojnem položaju  je reprezentanca Slovenije v kateri je bil tudi Rajmond Debevec med 27. ekipami s 1712. krogi zasedla osmo mesto. Med posamezniki je bil Robi Markoja 19. in Dušan Ziško 39. V streljanju z vojaško hitrostrelno  puško 3 x 20 je bila reprezentanca  Slovenije s 1642.krogi deveta. Posamično se je Robi Markoja uvrstil  na 9. mesto,, Dušan Ziško pa na 43.mesto.

Teniška igralka Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota je na mednarodnem teniškem turnirju v Parizu  z nagradnim skladom 39 milijonov evrov  v ženskih dvojicah s Španko  Mario Jose Martinez presenetljivo  premagala tretji nosilki turnirja sestri Venus in Serena Wiilliams s 6:4,6:7 in 6:0. Žal v  četrtfinalu Klepačeva s špansko soigralko ni uspela premagati  češko dvojico: Barbora Krejčikova in  Katerina Siniakova, ki sta zmagali v nizih dvakrat s 6:3 in tako je slovensko španska naveza ostala brez polfinala.

Na državnem prvenstvu v badmintonu za igralce stare do 13 let  je Nika Bedič, članica Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave osvojile tri naslove. Zraven posamičnega naslova je Bedičeva  s soigralko Ivo Koša bila zmagovalka še v ženskih dvojicah , Nika Bedič pa je zmagala tudi v mešanih dvojicah z Žigo Podgorškom iz ljubljanskega Bita.   V mešanih dvojicah je med Lendavčani bila tretja tudi  lendavska dvojica: Jakob Kiralj – Iva Koša.   V Ljubljani je bilo tudi veteransko državno prvenstvo , kjer sta v kategoriji nad 35 let starosti   zmagala: Miha Horvat in lendavski trener Denis Pešehonov, Miha Horvat je zmagal še v mešanih dvojicah z Majo Kersnik.

Na kolesarski dirki za slovenski pokal  v Gaberju pri Novem mestu  je med  mlajšimi mladinci  na 45 km dolgi progi Luka Jablanovec, član Kolesarskega kluba Tropovci  zasedel odlično četrto mesto.

Na kasaških dirkah  na hipodromu Brege  pri Krškem  so v osmih dirkah ljutomerski kasaški vozniki bili   štirikrat med zmagovalci.  Žal   prve rejske dirke za Šampionat Slovenije 2018  niso dobili prleški vozniki. V  prvem teku   te  dirke je zmagal  Tars Stars z Jankom Sagajem, v drugem teku   pa je zmagal Narcis Peški pod taktirko Marka Gorenca iz Stožic. V skupni uvrstitvi je tako zmagal Narcis Peški, drugi je bil Tars Stars in tretji Rožle z Brankom Seršenom iz Kasaškega kluba Ljutomer. Sicer  je v prvi dirki zmagal  Peny Win na vajetih Jožefa Osterca, v drugi dirki je zmagala Perlita na vajetih Miroslava Antoliča in v peti dirki je tekla najhitreje Fauna z Andrejem Antolinom.  Naslednje kasaške dirke  v Sloveniji bodo   v Ljutomeru  v nedeljo 17. junija.

Na  sklepnem  nogometnem turnirju regionalne lige U – 14  je v Murski Soboti med  šestimi ekipami zmagal Varaždin, ki je bil v finalu boljši od soboške Mure z rezultatom 3:2. Nogometaši Mure so v predtekmovanju bili boljši od  Turnišča z 1:0 in od Medžimurja iz Čakovca s 3:0. Na šesto mesto na turnirju so se uvrstili mladi nogometaši Vipolla iz Veržeja.

V  prijateljski mednarodni nogometni tekmi v Gaberju je ekipa Panonije  ob praznovanju 70 letnice domačega nogometnega kluba igrala proti madžarski ekipi Becsgyert Janos 0:0. Nogometni moštvi sta se tudi  dogovorili , da bosta odigrali  še  povratno srečanje v jeseni na Madžarskem.