Domov

Šport

7 junija 2018 Šport


V povratni kvalifikacijski nogometni tekmi  za uvrstitev v 2. slovensko nogometno ligo  so nogometaši Lušta Beltinci na Bledu pred 400 gledalci premagali ekipo Hirter Bleda, prvaka 3. slovenske nogometne lige, center z 1:0 in se  uvrstili v drugo slovensko ligo.  Ker se je prva  nogometna tekma v Beltincih ,ki si jo je ogledalo 800 gledalcev, končala z izidom 1:1 so Gorenjci tokrat  ostali praznih rok.  Za Beltinčane pod taktirko trenerja Zlatka Gaborja je na Bledu  dosegel  zmagoviti zadetek  Jernej Tkalec v 56. minuti tekmi srečanja.

Veselje je bilo včeraj tudi na stadionu Nafte v Lendavi. Mladinci Nafte so namreč v povratni kvalifikacijski nogometni tekmi za uvrstitev v 2. slovensko mladinsko ligo. vzhod  pod taktirko trenerja Vladimirja Šooša premagali Šentjur s 4:0. Za Nafto so dosegli zadetke: Roland Biharvary dva ter Tihomir  Kepe in  Simon Farič po enega. Ker se je prva tekma v Šentjurju končala z 1:1 so mladinci Nafte napredovali v 2. ligo. Kadeti Nafte  pod vodstvom trenerja  Istvana Hermana so povratno kvalifikacijsko tekmo proti Šentjurju  sicer izgubili z 1:0 a ker so bili na prvi tekmi uspešni z 2:1 so tudi oni napredovali v 2. slovensko kadetsko nogometno  ligo vzhod.

Na finalu državnega prvenstva v atletiki za učence osnovnih šol so  v Žalcu  pomurski šolarji osvojili tri medalje.  V metu vorteksa je zmagal Marcel Maier iz Osnovne šole Gornja Radgona z rezultatom 66,63 metrov. V teku na 300 metrov je postal državni prvak Maj Janža iz Osnovne šole Beltinci v času 35,87 ;  v teku na 60 metrov pa je bil drugi Gal Skledar iz Osnovne šole Bogojina v času 7,30.

Košarkarska ekipa v ulični košarki 3 x 3 Geza Pub Beltinci za katero igrajo Niko Bačvič, Leon Zver  in Grega Farkaš  je dobila  kadrovsko okrepitev v 42 letnem  Matjažu Želju visokem 196 cm  nekdanjem igralcu Radenske Creativa. Prvo preizkušnjo bodo imeli Beltinčani že na sobotnem tekmovanju v ulični košarki na Slovaškem.

V Murski Soboti je bilo tretje kolo državne lige vzhod v vrtnem kegljanju za slepe in slabovidne. V ženski konkurenci je zmagalo Medobčinsko društvo slepih slabovidnih Murska Sobota v postavi:  Silva Mlinarič, Marija Jurančič, Milica Pongračič in Verona Holsedl z 221. podrtimi keglji, druge so bile Mariborčanke z 108. podrtimi keglji. Posamično  sta v svojih kategorijah vida zmagali Silva Mlinarič in Milica Pongračič. V moški konkurenci je moštveno  zmagal Ptuj z 223.podrtimi keglje, ekipa Murske Sobote v postavi: Anton Gomboc, Dušan Korošak, Danilo Kreslin in Dušan Cigüt je bila druga z 215.podrtimi keglji. Med posamezniki sta se med soboškimi tekmovalci uvrstila na tretji mesti v svoji kategoriji vida: Danilo Kreslin in Dušan Cigüt.

Na meddruštvenem tekmovanju v elektronskem pikadu v Zbigovcih ,v organizaciji Vaško kmečkega društva Prijatelj,  je med 18. tekmovalci iz treh držav   zmagal Rado Resnik iz Zbigovcev, drugi je bil Feliks Fedler in tretji Wendel Lar oba iz Nemčije,  na četrto mesto pa se je uvrstila  Jelena Sarćev iz Srbije.