Domov

Šport

8 junija 2018 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca je pod taktirko novega selektorja Boruta Jarca,  v kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo leta 2019,   v gosteh premagala reprezentanco Ferskih otokov z rezultatom 4:0. Za slovensko reprezentanco  je dosegla dva zadetka Prekmurka Mateja Zver članica avstrijskega St. Pőltna po enega pa sta prispevali še Lara Ivanuša iz Olimpije in Lara Prašnikar, ki igra za nemški Potsdam. Za slovensko izbrano vrsto so igrale tudi članice Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci: Zala Meršnik, Špela Rozmarič,, Kaja Korošec, Anja Prša  in Špela Kolbl.

Sindikat  poklicnih igralcev nogometa Slovenije je prvič v zgodovini izbral tudi najboljšo enajsterico nogometašev, ki so nastopali  v 2. slovenski nogometni  ligi. V posebni anketi je sodelovalo 246 nogometašev , ki so člani tega sindikata in v izbor najboljše  enajsterice so prišli tudi po trije igralci soboške Mure in lendavske Nafte. Tako  so  se iz soboške Mure v elitno enajsterico 2. slovenske lige za sezono 2017/2018 uvrstili:  Klemen Pucko, Žiga Kous in  Luka Bobičanec iz soboške Mure ter  Žiga Živko, Vedran Vinko in Marko Roginić iz lendavske Nafte.

Na 24. odprtem državnem prvenstvu osnovnih in srednjih  šol v tradicionalnem  karateju so v Domžalah bili uspešni tudi  karateisti iz prekmurskih klubov.    Med učenci  iz 20  osnovnih šol  so v katah  postali državni prvaki Gal Časar iz Osnovne šole  Kuzma,  Matic Novak in Lea Rituper oba iz  Osnovne šole Gornji Petrovci – Lea je osvojila dva naslova državne prvakinje. V borbah  je postal državni prvak  Rene Fujs iz Osnovne šole Grad. Moštveno je med  pomurskimi osnovnimi šolami bila najboljša šola Gornji Petrovci na petem mestu. Med srednješolci se je najbolje uvrstila Clarissa Rošker iz Srednje trgovske šole Maribor ,ki je bila druga v  borbah. Moštveno se je med pomurski srednjimi šolami Gimnazija Franca Miklošiča iz Ljutomera uvrstila na  sedmo in Srednja tehnična in poklicna šola iz Murske Sobote na osmo mesto.

Na prvem letošnjem  teniškem rekreacijskem turnirju  v organizaciji Teniškega kluba Murska Sobota je  v soboški Fazaneriji sodelovalo 20. igralcev.  Zmagal je Andrej Vidmar , ki je v finalu premagal Luko Premzla, oba iz Murske Sobote,  z rezultatom 9:8. Tretje mesto  sta si razdelila Alen Kelemen iz Murske Sobote in Srečko Meolic, pomurski rojak, ki zdaj živi v Ljubljani.

V predzadnjem kolu  prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu so vodilne Lomanoše, ki so si že zagotovile naslov prvaka  premagale Črešnjevce kar s 13:0.  V drugi radgonski li je v predzadnjem kolu Radenska, ki je že  nova prvakinja lige premagala Lešane z rezultatom 8:2. V tretji radgonski ligi malega nogometa  je v zadnjem kolu prvak Vrček iz Murščaka  igral  z  ekipo Vrabla iz Šratovec  2:2, drugi na lestvici   Segovci so premagali radgonski Dinamo s 5:3 tretji Mahovci pa so premagali Ihovo s 4:2. Najboljši strelec v 3. ligi je  Mirjan Drašak iz Murščaka s 27. zadetki.

V moravsko topliški  malonogometni ligi  so odigrali tekme zadnjega kola, doseženi pa so bili naslednji rezultati:  Prosenjakovci – Mlajtinci 0:1, Sebeborci – Filovci 2:0, Noršinci – Ivanci 7:1, Vučja Gomila – Motvarjevci 6:4. Naslova prvaka so osvojili Mlajtinci z 42.točkami pred  Filovci,  ki  so jih zbrali 37 in na tretjem mestu  so Noršinci zbrali  24 točk.