Domov

Šport

21 februarja 2017 Šport


Mladi karateist Nejc Sterniša iz Lomanoš , ki se je  letos iz Karate kluba Gornja Radgona preselil v  Karate klub Rudar iz Velenja je dosegel lep mednarodni uspeh na tekmi karateistov v Veliki Kladuši v Bosni in Hercegovini.   Nejc  Sterniša  je med kadeti v katah  v močni mednarodni udeležbi zasedel prvo mesto.

Na sodniškem  izobraževalnem seminarju  slovenskih nogometih sodnikov v turški Antalyji so sodelovali tudi nogometni sodniki iz  soboške in lendavske sodniške organizacije. Iz soboške sodniške organizacije  so bili na enotedenskem izobraževanju: Darijan Kovačič, Matej Čontala, Slavko Nemet, Robert Vukan, Simon Smej , Borut Anžel  in Bojan Mertik iz lendavske sodniške organizacije.

V organizaciji puconske športne zveze je bil v Puconcih  sklepni turnir posameznikov v namiznem tenisu  med tekmovalci, ki so tekmovali v dveh  medobčinskih namiznoteniških ligah.  Prvo mesto si je priboril Jože Žekš iz Jelenovega hrama iz Beznovec ,ki je v finalu  s 3:0 premagal Vladimirja Verena iz veteranske ekipe Keme.  Na tretje mesto se je uvrstil Damir Fotivec iz Male Nedelje, četrti je bil Zdenko Uzelac iz Jelenovega hrama in peti Jože Fartek iz veteranske Kemine ekipe.

V 11. kolu druge slovenske kegljaške lige ,vzhod za članice sta se Korotan in Nafta iz Lendave   na Prevaljah razšla brez zmagovalca ob izidu 4:4. Za Nafto so največ kegljev podrle :Vida Kovač 516, Sonja Sapač 508 in Gabrijela Kolar Donko 478 kegljev; pri Korotanu je Suzana Feuš podrla 552 kegljev. Nafta je trenutno s 13.točkami na drugem mestu drugo ligaške lestvice.

V 5. kolu regijske strelske lige v streljanju s serijsko zračno puško je v  Domajincih  med 12. ekipami zmagalo Strelsko društvo Janka Jurkoviča od Svetega Jurija  pred Radgono, Gederovci , Ljutomerom in Strelskim društvom Bakovci. V posamični konkurenci je zmagal Mrko Tenšek iz Janka Jurkoviča s 377. krogi, drugi je bil Milan Svetec iz Gornje Radgone s 374.krogi tretji Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča, ki je uzade3l 372 krogov. Na četrto mesto se je uvrstil Denis Benko iz Domajinec s 370.krogi peti  je bil Štefan Balaško iz soboškega strelskega  društva s 368.krogi.