V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

21 junija 2018 Šport


Slovenska mladinska ženska nogometna reprezentanca je  včeraj v Zenici v povratni prijateljski tekmi izgubila proti reprezentanci Bosne in Hercegovine z 1:0, zmagoviti zadetek je za gostiteljice  dosegla Minela Gačanica v 15. minuti. Za slovensko reprezentanco si igrale tudi članice Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci : Vita Žolek, Ines Sok, Maruša Česnik in Luana Zajmi. Slovenska reprezentanca  bo imela znova skupne priprave v juliju, septembra pa bo igrala  še dve tekmi proti Madžarski.

Zveza za hokej na travi Slovenije je  v Lipovcih pripravila slovesno razglasitev priznanj najboljšim hokejistom v tekmovalni sezoni 2017/2018. Naslova moštvenih prvakov sta osvojila med člani Lipovci in med članicami Moravske Toplice. Posamično pa je bil  najboljši vratar Jernej Vučko, najboljši strelec Franc Maučec in najboljši igralec Martin Maučec, vsi iz Hokejskega kluba Lipovci. Med članicami je  bila najboljša strelka in igralka Petra Dervarič in vratarka Lara Črnko obe iz Hokejskega kluba Moravskih Toplic. Priznanja  najboljšim hokejistom  je podelil podpredsednik Zveze za hokej na travi Slovenije  Jože Kranjec.

V Beltincih so v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi nogometaši Maribora premagali albanskega podprvaka ekipo Kukesi s 4:0. Za Maribor so dosegli zadetke: Martin Kramarič, Marcos Tavares, Jasmin Mešanović in Jan Mlakar. V drugem polčasu sta za Mariborčane igrala tudi Žan Kolmanič iz Veržeja  in  Dare Vršič iz Segovec pri Apačah.

V Matjaševcih na Goričkem je bil sklepni turnir v malem nogometu za naslov pokalnega prvaka Goričke lige  na katerem so nastopile  ekipe iz prve in druge lige. V tekmi za prvo mesto so Domanjševci premagali Matjaševce z rezultatom 1:0 in osvojili naslov prvaka. V malem finalu, v tekmi za tretje mesto,  so Stanjevci premagali Pizzerijo Kučan iz Križevec v Prekmurju z rezultatom 2:1.

Karate klub Murska Sobota je po tradiciji pripravil  v Murski Soboti  sklepni turnir  v katah in borbah v športnem karateju za vse kategorije.  Med karateisti do 11 let starosti je postal najboljši športnik Nino Ropoša pred Niso Kocet in Aljošo Kerecem. V skupini od 11. do 15. leta je bil najboljši Niko Zver pred Luko Šobakom in Tilnom Jugom. Med karateisti starimi nad 15 let pa je bila najboljša Silvija Rajnar pred Nikom Kocetom, Sebastjanom Koltajem in Vidom Verenom Hochstetterjem.