Domov

Šport

22 junija 2018 Šport


V Palmi de Mallorci  na mednarodnem teniškem turnirju,  je slovenska teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota,  v ženskih dvojicah s Španko Mario Jose Sanchez  v četrtfinalu  premagala poljsko ameriško dvojico: Alicja Rosolska   – Abigail Speers s 6:3 in 6:1.  V polfinalu se bo slovensko španska dvojica pomerila s švicarsko britansko dvojico.

Vremenske razmere nad pomursko prvakinjo  danes zjutraj niso dovolile izvedbo prve tekmovalne discipline na odprtem državnem prvenstvu toplozračnih balonov z mednarodno udeležbo  Po informacijah iz letališča v Rakičanu bo popoldanska  prva disciplina na programu okrog 18.30, na prvenstvo pa se je  od 18 prijavljenih odzvalo le 15 posadk med katerimi sta tudi dve pomurski in sicer Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci in   Radoš Švagelj iz Balonarskega kluba Roto iz Murske Sobote. Balonarsko  državno prvenstvo bo trajalo do nedelje.

Na Brdu pri Kranju je bil opravljen žreb za novo tekmovalno sezoni 2018/2019 v dveh nogometnih  ligah. Prvo kolo v prvi slovenski nogometni ligi bo na programu 21. julija. Novinec in povratnik med prvoligaše soboška Mura bo v prvem kolu gostila kranjski Triglav. Aktualna državna prvakinja Olimpija bo v prvem kolu gostovala pri ekipi Gorice, podprvaki Mariborčani pa bodo v uvodnem kolu gostovali v Velenju pri ekipi Rudarja. Jesenski del prvenstva v prvi ligi bo končan  8. decembra.

Opravljen je bil tudi žreb za novo tekmovalno sezono v 2. slovenski nogometni ligi, kjer bosta  nastopili dve ekipi iz pomurske pokrajine.  V prvem kolu, ki bo  na programu 5.avgusta bo Nafta 1903 v Lendavi gostila Kalcer iz Radomelj. Novinci v ligi Beltinčani  bodo v prvem kolu gostovali pri ekipi Vitanest Bilje.  Pomurski drugoligaški nogometni derbi med Beltinci in Nafto 1903  bo na programu  že 26. avgusta v Beltincih. Jesenski del prvenstva v 2. slovenski ligi bo trajal do 25. novembra.

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu  je bil opravljen tudi žreb parov za novo sezono v tekmovanju za pokal  osrednje slovenske zveze.  Tekme  prvega kola bodo na programu  v sredo 15.avgusta, pomurske ekipe  bodo imele naslednje nasprotnike: Turnišče bo gostilo Krško, Grad bo imel v gosteh Aluminij iz Kidričevega, Nafta bo gostila Ankaran, Mura pa bo v prvem kolu slovenskega pokala gostovala pri nogometaših Rogaške.

Nogometaši  Maribora so v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi  v Gornji Radgoni  po vodstvu s 3:0   proti Vardarja iz Skopja  ob koncu iztržili le neodločen izid 3:3. Za Mariborčane  so tokrat igrali tudi pomurski nogometaši: Žan Kolmanič iz Veržeja, Dare Vršič iz Segovec pri Apačah in Damjan Bohar iz Mačkovec.

Končano je bilo tekmovanje v medobčinski   soboški veteranski ligi malega nogometa. Naslov prvaka je osvojil Old boys iz Murske Sobote  kljub porazu v zadnjem kolu proti Sebeborcem z rezultatom 4:1, naslov podprvaka je osvojilo Dokležovje  ,ki je v zadnjem kolu igralo proti Bakovcem 2:2. Tretje mesto med 12. ekipami so osvojili Sebeborci.

Po treh ribiških  tekmah na ribnikih v Kotu, Zgornjem Konjišču in  na Moti je bilo končano pomursko prvenstvo mladih ribičev v dveh starostnih kategorijah. Med 15 letniki je  zmagal Enej Kapun iz Gornje Radgone, drugi je bil Miha Pintarič in tretji Nika Golinar oba iz Ribiške družine Lendava. Med 20 letniki   je postal pomurski prvak v športnem ribolovu Mihael Kukovec iz Gornje Radgone, drugi je Peter Nagy iz Lendave in tretji Rafael Hladnjak iz Ljutomera.