Domov

Šport

24 junija 2018 Šport


Na 18. sredozemskih igrah  v španski Tarragoni , kjer sodeluje 4000 športnikov iz 26. držav, so včeraj nastopili trije pomurski športniki. Z žensko odbojkarsko reprezentanco, ki je premagala Alžirijo s 3:0, v nizih na 10, 16 in 10 je uspešno igrala tudi Ljutomerčanka  Veronika Mikl.

Za slovensko strelsko reprezentanco v trapu   sta na sredozemskih igrah  začela svoj  nastop  tudi  oba pomurska strelca. V  ženski konkurenci  je Jasmina Maček iz Bodonec  zadela 63 tarč in je trenutno na 10. mestu. V moški konkurenci je Boštjan Maček s 70. tarčami na 12. mestu.

Na mednarodnih kasaških dirkah v francoskem mestu Feurs je uspešno nastopil  kasaški voznik Jože Sagaj  iz Ključarovec. V prvi dirki je Sagaj uspešno vodil  Eros Josselyu, ki je bil najhitrejši s kilometrskim časom 1:15,9.

Na odprtem državnem prvenstvu toplozračnih balonov z mednarodno udeležbo je včeraj na letališču soboškega aerokluba v Rakičanu   v drugem  tekmovalnem poletu balonarjev nastopilo  15 posadk iz Avstrije, Poljske, Slovaške, Hrvaške in Slovenije. Po drugem poletu vodi   v absolutni konkurenci Helmut Pőttler  drugi je  Martin Pagger oba iz Avstrije in tretji Zbigniew Jagodzik iz Poljske. Med slovenskimi piloti je  Vito Rome na petem mestu,  Jernej Bojanović je sedmi in Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci je na 11. mestu – v uvrstitvi za državno prvenstvo  je Dejan Buzeti na tretjem mestu. Danes dopoldne so imeli balonarji na programu že tretji polet.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je v Gornji Radgoni Maribor premagal ruskega prvoligaša Ural iz Jekaterinburga z rezultatom 3:0. Za Maribor so dosegli zadetke: Marcos Tavares, Dare Vršič in Valen Ahmedi. Za Mariborčane so tokrat igrali vsi trije pomurski igralci Žan Kolmanič, Dare Vršič in Damjan Bohar, pri Uralu pa je igral Gregor Balažic iz Murske Sobote.

V pripravljalni nogometni tekmi so nogometaši Celja premagali tretjeligaško ekipo Šampiona iz Celja s 5:0. Za Celjane je dosegel dva zadetka Mitja Lotrič z Vaneče.

Prvi dan atletskega pokala za člane in članice, ki poteka v Ljubljani je med pomurski atleti zmagal  v skoku v daljino Nino Celec od Grada član Atletskega kluba Slovenska Bistrica, ki je preskočil  744 cm. V teku na 1500 metrov  je bila četrta Urška Martinec  članica Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote v času 4:47,40.

V Celju  je bil včeraj prvi dan  34. odprtega državnega prvenstva v atletiki za veterane na katerem nastopa 220 atletov iz 11 držav. Med pomurskimi atleti je Zdravko Mauko – Magi doma iz Melov član Športnega društva Radenci zmagal v teku na 100 metrov in bil drugi v skoku v višino.  Med ostalimi atleti je Dejan Preindl  iz Bratonec iz  Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote zmagal v svoji starostni kategoriji v teku na 1500 metrov. Štefan Potočnik iz Športnega društva Bodonci je bil četrti v metu diska in suvanju krogle.

Ns trboveljskem letnem kopališču so bili med 140 plavalci iz 15 slovenskih klubov na 49. Lučkinem pokalu  zelo uspešni člani Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci pod vodstvom trenerke Barbare Kus.  Najbolje se je odrezala Lara Bea Burjan ,ki je zmagala v svoji starostni kategoriji na 50 metrov prsno in bila tretja na 100 metrov prsno. Kar štirikrat je bil na zmagovalnem odru najmlajši član ekipe Grega Ritonja ,ki je bil v dveh disciplinah hrbtnega sloga drugi, v dveh nastopih v prosti tehniki pa je bil dvakrat tretji. Do brona je priplavala tudi  Brina Mauko v disciplini 50 metrov prosto.

V Gornjih Slavečih  je bil včeraj finalni turnir v malem nogometu za naslov pomurskega prvaka.  Naslov prvaka je osvojila Kapela, ki je v finalu premagala Bodočnost iz Fikšinec z rezultatom 3:1. V tekmi za tretje mesto so Filovci premagali Ključarovce s 3:0. Najboljši strelec na turnirju je bil Sandi Šinko s 7. zadetki, najboljši vratar Aleš Svetanič oba iz Bodočnosti Fikšinci najboljši igralec pa je bil na turnirju za naslov prvaka  Edin Čolić iz zmagovite ekipe Kapele.