V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport

25 junija 2018 Šport


V Polani je bila danes  razglasitev uradnih  rezultatov odprtega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni na katerem je sodelovalo 15 posadk iz Avstrije, Poljske, Slovaške, Hrvaške in Slovenije, ki so v štirih poletih za končno uvrstitev opravile 14 tekmovalnih nalog.  Prvo mesto je zasedel Daniel Kusternigg iz Avstrije, drugi je bil Vito Rome iz Slovenije in tretji Helmut Pőttler iz Avstrije. V posebni razvrstitvi za državno prvenstvo  je osvojil naslov državnega prvaka Vito Rome iz Ljubljane, drugi je  bil Jernej Bojanović iz Vojnika in tretji Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci, Radoš Švagelj iz Balonarskega kluba Roto iz Murske Sobote se je uvrstil v državnem prvenstvu na peto mesto.

Avto moto društvo Štefan Kovač iz Murske Sobote je  na 1380 metrov dolgi progi v Mačkovcih pripravilo četrto  dirko odprtega  državnega prvenstva v motokrosu.   Na dirkah je sodelovalo 99 tekmovalcev iz  Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Slovenije, spremljalo pa jo je blizu 2000 gledalcev.  Največ zanimanja je bilo za nastop Tima Gajserja iz Makol,  ki je v razredu  open na hondi osvojil med 10. tekmovalci dve prepričljivi zmagi.  V razredu open je bil Niko Topolovec  na kawasakiju   doma iz Podgrada iz soboškega društva   šesti, Željko Makovec,  na hondi,  doma  iz  Gornjih Črnec član    ekipe Tima Gajserja  se je uvrstil na deseto mesto. V razredu 85 prostorninskih centimetrov  je v Mačkovcih  med 12. tekmovalci dvakrat osvojil drugo mesto mladi Anej  Ilič na motorju KTM,  doma  iz Hrastje Mote, član soboškega društva.

V razredu  MX 2   je zmagal  Jan Pancar na  jamahi, doma  iz Šentvida pri Stični, Aleš Gutmacher iz Gradišča  je bil na yamahi 12.ti.  Med veterani 40 je zmagal na yamahi Sašo Kragelj iz Akademije Sašo Kragelj, Ratko Ilič  iz Hrastje Mote  se je na yamahi kot  član soboškega društva uvrstil  na 9. mesto.

V prijateljski meddržavni tekmi v hokeju na travi je v Lipovcih ženska reprezentanca Madžarske premagala reprezentanco Slovenije z rezultatom 2:1. Za slovensko reprezentanco je dosegla edini zadetek  Alja Mesarič.

Na državnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v Mirni peči je med mlajšimi mladinci na 71 km dolgi progi solidno opravil svojo nalogo Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci, ki je se uvrstil na šesto mesto. Omeniti velja, da   Jablanovec letos prvič sodeluje v konkurenci mlajših mladincev.

Tudi drugi dan 34. odprtega državnega prvenstva v atletiki  za veterane so v Celju med 220 tekmovalci  iz 11 držav bili uspešni pomurski atleti. V teku na 5000 metrov je v ženski konkurenci v svoji starostni kategoriji zmagala Tjaša Žalig, v moški konkurenci pa Dejan Preindl oba iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote in člana ekipe Prevozi bolnikov  Bratonci. Štefan Potočnik iz Športnega društva Bodonci pa se je uvrstil na tretje mesto v metu gire,   četrti  pa je bil v metu kladiva.

S pripravami za novo tekmovalno sezono v 2. slovenski nogometni ligi so danes pod taktirko trenerja Franca Fridla   začeli nogometaši Nafte, člani druge slovenske nogometne lige.  V ekipi Nafte ni več Liridona Osmanija in Marka Iliča. V Lendavi pa bodo nekatere okrepitve razkrili v prihodnjih dneh. Prvo prvenstveno  tekmo nove sezone bo Nafta igrala v Lendavi 5. avgusta proti Kalcerju iz Radomelj. V obdobju priprav bodo nogometaši Nafte  odigrali deset pripravljalnih tekem vmes pa bodo opravili tudi nekaj  dni višinskih priprav v Slovenj Gradcu.

V Pečarovcih je bil  v soboto in v nedeljo sklepni turnir puconske  zveze klubov malega nogometa za naslov pokalnega prvaka.  Med člani so Košarovci v tekmi za prvo mesto premagali Strukovce z rezultatom 6:0.  Na tretje mesto so se uvrstili Puževci, četrti pa so bili Bodonci. Na veteranskem turnirju klubov malega nogometa v Pečarovcih pa so v tekmi za prvo mesto Radovci premagali  Brezovce z rezultatom 3:2.