Domov

Šport

3 julija 2018 Šport


Na tridnevni mednarodni etapni kolesarski dirki na progi Dolenjske Toplice – Kostanjevica na Krki  –  Novo mesto je med kolesarji iz Avstrije, Srbije, Hrvaške, Italije in Slovenije  v konkurenci mlajših  mladincev  prvič  nastopil  Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci.  Mladi tropovski kolesar je bil v prvi etapi na 6,3 km dolgi progi peti v gorskem cilju in  sedmi  v skupni uvrstitvi. V drugi etapi dolgi 23,4 km je Jablanovec  zasedel 19. mesto. V zadnji tretji etapi,  dolgi 51,8 km,  je Luka Jablanovec bil na gorskem cilju tretji in v etapi sedmi, kar  je bila tudi njegova končna uvrstitev. Na dirki je zmagal Fran Miljević iz Hrvaške.

V Presiki je   bil finalni turnir  mednarodne lige v streljanju z malokalibrsko puško. Moštveno je zmagal Ljutomer v postavi: Dušan Špindler, Brina Stanjko in Vasja Štaman, druga je bila Nagykanizsa tretji pa so bili strelci Murske Sobote v  postavi: Igor in Blaž Makari in  Timotej Plahut. Na četrto mesto so se uvrstili člani Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika, peto  je bilo Strelsko društvo Mehomar iz Bakovec. V ženski konkurenci je  na finalni tekmi zmagala Brina Stanjko iz Ljutomera, druga je bila Vesna Mele iz Ormoža in tretja Nuša Špindler iz Ljutomera . V moški konkurenci  je zmagal Attila Borsos iz Nagykanizse, drugi je bil Ferenc Havasi iz Zalaegerszega, tretji Dušan Špindler  iz Ljutomera, četrti  Štefan Balaško iz dobrovniškega Jezera in peti Igor Makari  iz Murske Sobote.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Budimpešti  je v četrti dirki zmagal Time To Say na vajetih Mitje Slaviča s kilometrskim časom 1:16,0;   Zsenozs v peti dirki  prav tako pod taktirko Mitje Slaviča s kilometrskim časom 1:17,6  je bil tretji.  V drugi dirki   je  bil  Tars Stars z Jankom Sagajem, oba iz Kasaškega kluba Ljutomer,  peti s kilometrskim časom 1:15,6.

V Doliču na Goričkem je bil sklepni turnir Zahodne goričke lige v malem nogometu. V polfinalu je Grad premagal Večeslavce z 1:0, Gornji Senik iz Porabja pa je bil boljši od Svetega Jurija z 1:0. V tekmi za tretje mesto je Sveti Jurij premagal  Večeslavce s 3:1, v finalni tekmi za naslov prvaka pa je Grad po streljanju kazenskih strelov premagal Gornji Senik z rezultatom 4:3, v  rednem delu je bil izid 2:2.

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Celje je bilo žrebanje parov za novo tekmovalno sezono v  drugi slovenski mladinski in kadetski ligi, vzhod, kjer bo iz pokrajine ob Muri  v novi sezoni prvič nastopila tudi ekipa  Nafte 1903 iz Lendave. V prvem kolu 19. avgusta bo Vipoll v Veržeju gostil Dravograd, Nafta 1903 pa bo gostovala v Celju pri ekipi Šampiona. Pomurski nogometni derbi med Vipollom in Nafto 1903 bo v osmem kolu 30.septembra v Veržeju.

Nocoj ob 19.uri bo na sedežu Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota žrebanje parov  za tretjo slovensko nogometno ligo, vzhod, kjer bo v novi sezoni tekmovalo le 10 ekip. Jutri ob 18.uri  bo na sedežu Medobčinske nogometne zveze Lendava  žrebanje parov za novo sezono v novoustanovljeni pomurski nogometni ligi, kjer bo tekmovalo 8 ekip. V Lendavi bodo jutri  ob 18.30 opravili tudi žrebanje parov za enotno lendavsko medobčinsko  nogometno ligo.