Domov

Šport

4 julija 2018 Šport


Na mednarodnem atletskem mitingu  v nemškem Ingolstadtu  je Nino Celec doma od Grada na Goričkem član Atletskega kluba Slovenska Bistrica zmagal v  skoku v daljino. Celec je v četrti seriji preskočil 721 cm. Naslednjo tekmovalno preizkušnjo bo imel Celec v poljskem Krakovu, kjer bo nastopil za slovensko reprezentanco U – 23 na četveroboju reprezentanc Poljske, Češke, Madžarske in Slovenije.

V Podturnu na Hrvaškem je bilo 20. svetovni prvenstvo v športnem ribolovu za invalide in veterane.  Reprezentanca Slovenije za katero je nastopil tudi Radenčan Željko Mavrič je v moštveni konkurenci zasedla četrto mesto. Zmagala je Hrvaška pred Italijo in Anglijo. V posamični konkurenci se je Radenčan Željko Mavrič uvrstil na solidno peto mesto,  Celjan Rudi Centrih pa je bil drugi. Naslednje 21. svetovno prvenstvo v športnem ribolovu za invalide  bo  prihodnje leto v Italiji.

V Murski Soboti je Košarkarski klub Radenska Creativ organizator  27. poletne košarkarske šole, ki jo obiskuje kar 91 mladih, kar je rekordno število. Za udeležence skrbi  14 košarkarskih trenerjev, dnevna aktivnost mladih pa poteka med 8. in 15.uro in sicer na igriščih osnovne šole I v Murski Soboti ter v kopališču v Murski Soboti. Zaključek poletene košarkarske šole bo v petek 6. julija popoldne, ko bodo udeleženci prejeli tudi pisna priznanja za sodelovanje v letošnji košarkarski šoli. Na Murskem valu pa bomo o košarkarski šoli in soboški košarki več poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na teniških igriščih v Murski Soboti je bil drugi rekreativni teniški turnir na katerem je sodelovalo 20 igralcev.  Prvo mesto je osvojil Urš Kovačec iz Satahovec, ki je bil v finalu boljši od zmagovalca prvega turnirja Andreja Vidmarja. Tretje mesto na teniškem turnirju v Murski Soboti sta si razdelila Leon Horvat in Luka Premzrl oba iz Murske Sobote.

V soboški Fazaneriji je zagrebški Dinamo v prijateljski pripravljalni tekmi premagal  drugo ligaško ekipo Avstrije iz Celovca  z rezultatom 6:1. Ob polčasu je bil izid 1:0 za goste iz Avstrije. Za Dinamo so dosegli zadetke:Armin Hodžić, Ivan Sunjić, Izet Hajrović, Filip Benkovič, Luka Menalo in Amer Gojak; za goste iz Celova je dosegel zadetek Sandro Zakany.

Na Brdu pri  Kranju je bil opravljen tudi žreb parov za novo tekmovalno sezono v prvi slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi, kjer iz Pomurja sodelujejo le nogometaši Mure.  V prvem kolu 11. avgust  bodo mladinci in kadeti Mure igrali proti Interblocku iz Ljubljane.

V Murski Soboti je bilo včeraj na sedežu Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, ki bo  v sezoni 2018/2019 vodila tekmovanje  v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod žrebanje parov za novo tekmovalno sezono, ki se bo začela v soboto 18. in v nedeljo 19. avgusta. V 10 članski ligi bodo v prvem kolu igrali Polana – Avto Rajh Ljutomer, Tromejnik Kuzma – Odranci, Turnišče –Črenšovci, Radgona – Grad in Veržej – Hotiza.  Danes ob 18.uri bo v Lendavi še žrebanje parov v novoustanovljeni  pomurski nogometni ligi, kjer bo sodelovalo osem ekip.