Domov

Šport

5 julija 2018 Šport


Na  29. mednarodnem atletskem mitingu v Novem mestu so bili med tekmovalci tudi člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote.  Med pionirkami je bila v teku na 600 metrov  četrta Ela Roš v času 1:42,65; Nina Gerič pa je bila v teku na 60 metrov šesta v času 8;66. Med članicami je bila Natalija Pavlinjek v teku na 200 metrov 13. v času 27,62, Luka Kuzma pa je bil v teku na 200 metrov v času 24,52 deveti.

Nogometaši Mure so v tretji pripravljalni nogometni za tekmovanje v prvi slovenski nogometni ligi  gostovali pri avstrijskem tretje ligašu Bad Gleichnebergu in ga premagali z rezultatom 2:1. Za Muro sta dosegla zadetka v drugem polčasu Rok Sirk v 60. minuti in Špiro Peričić v 85. minuti; za Bad Gleicheberg  je bil strelec vodilnega zadetka v 10. minuti iz 11 metrovke Tone Hochleitner.

Zagrebški  Dinamo je v soboški Fazaneriji  gostil slovenskega prvoligaša kranjski Triglav in ga premagal z rezultatom 4:0.  Za Dinamo  so dosegli zadetke: Mario Šitum, Ivan Fiolić, Dani Olmo in Mario Budimir. Za Zagrebčane je igral  do 59. minute tudi Peter Stojanović nekdanji nogometaš Maribora. Zanimivo je, da bo kranjski Triglav prvo tekmo nove sezone v prvi slovenski ligi,  igral prav v soboški Fazaneriji, ko se bo v soboto 21. julija  ob 18.uri pomeril s soboško Muro.

Slovenski podprvaki, nogometaši Maribora,  so v Bakovcih igrali že sedmo pripravljano tekmo  tokrat  proti ekipi Kopenhagna 0:0. Za Mariborčane  je v drugem polčasu od 75. minute dalje igral  Dare Vršič, v kadru ekipe je bil tudi Žan Kolmanič,  Damjan Bohar  je po krajši bolezni začel s treningi vendar še ni povsem pripravljen za igro.

Nogometaši Nafte 1903  so v Lendavi pred 250 gledalci gostili madžarskega prvoligaša Haladas  iz Sombotela in proti njemu igrali 2:2.  Za Nafto, ki je na tekmi , ki je vodila z 2:1 sta dosegla zadetka: Žiga Živko in Marko Roginić; za Haladas pa sta dosegla zadetka: Miroslav Grumić in Mate Kovalszky.

Na strelišču za malokalibrsko puško v Presiki je bilo končano regijsko  strelsko tekmovanje  s serijsko  malokalibrsko puško. Moštveno je zmagala ekipa Ljutomera  z 39.točkami, drugi so bili  člani Športno strelskega društva Murska Sobota s 37.točkami in tretji tekmovalci Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika, ki  so zbrali 34 točk. Naslov regijskega prvaka je osvojil Dušan Špindler iz Ljutomera, drugi je bil Timotej Plahut  iz Murske Sobote in tretji Vasja Štaman iz ljutomerskega strelskega društva.

Bovling klub Lendava, ki je v minuli tekmovalni sezoni nastopal v drugi in tretji slovenski bovling ligi bo sezoni 2018/2019 tekmoval z dvema ekipam v tretji slovenski ligi vzhod.  Lendavčani bodo tudi v novi sezoni nastopali na igrišču bovling kluba Maksimus v Murski Soboti saj so v Lendavi  že dalj časa brez kegljišča in tudi brez igrišča za igranje bovlinga.