Domov

Šport

6 julija 2018 Šport


Na 25. državnem  prvenstvu v streljanju s standardno zračno pištolo so člani Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča na Pragerskem   osvojili novo odličje. V posamični konkurenci je Dominik Vnuk  s 540.krogi zasedel tretje mesto in osvojil bronasto medaljo.  Moštveno so Turniščani v postavi: Avgust Horvat, Štefan Balaško in Dominik Vnuk zasedli  četrto mesto.

Na ribniku Marof pri Ribiškem domu Ribiške družine Laško je bilo na programu zadnje četrto kolo v športnem ribolovu Zveze paraplegikov Slovenije. Najbolje se je odrezal Rudi Centrih iz Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske, ki je zmagal v posamični konkurenci. Tekmovalci Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote v postavi: Franc Borovnjak, Slavko Dunaj, Venčeslav Bezjak, Leon Jurkovič in Silvester Križanič pa so se uvrstili na četrto mesto.  V posamični konkurenci se je najbolje uvrstil Franc Borovnjak, ki je bil sedmi.

V Lendavi je bilo žrebanje parov za tekmovanje v novoustanovljeni pomurski  nogometni ligi, kjer bo v sezoni 2018/2019 sodelovalo osem ekip. V prvem kolu v nedeljo 26. avgusta bodo na programu naslednja srečanja: Dobrovnik – Bistrica, Bogojina – Goričanka Rogašovci, Križevci – Čarda Martjanci in Radenska Slatina – Rakičan. Zadnje jesensko kolo bo na programu v pomurski nogometni ligi predvidoma 4. novembra.

V Lendavi  so opravili žrebanje parov tudi za tekmovanje v enotni lendavski medobčinski nogometni ligi, kjer bo igralo 11 ekip. V prvem kolu  26. avgusta bodo tako igrali: Olimpija Dolga vas – veterani Nafte, Renkovci – Petišovci, Nedelica – Kobilje, Čentiba – Panonija Gaberje in Malibu Kapca – Zvezda Dolina, ekipa Graničarja iz Pince Marofa bo v prvem kolu prosta.

Iz soboške medobčinske nogometne zveze Murska Sobot  smo dobili obvestilo, da bo žrebanje parov za tekmovanje v prvi in drugi soboški medobčinski nogometni ligi  in v pokalnem tekmovanju nove sezone prihodnji ponedeljek  16. julija.

Na športnih igriščih v Radencih  je bilo  v okviru  rekreativnih prireditev Razgibajmo poletje 2018  v Radencih na programu  tekmovanje v nogometu na mivki, kjer je zmagala ekipa Drvarji za katero so igrali: Borut Šmelc, Boštjan Čolnik, Niko Kuhar in Mitja Senčar.  Bilo pa je tudi tekmovanje v badmintonu na pesku, kjer je zmagal Dejan Podlesek, v namiznem tenisu pa je bil najboljši Gorazd Domanjko.